Humanitární vybavení pro Český červený kříž pomohla zajistit Nadace ČEZ

13.06.2021 17:59

Český červený kříž má nové vybavení, které pomohla zajistit Nadace ČEZ. Částka 145 tisíc korun pomůže vybavit Humanitární jednotku v okresech Jičín, Hradec Králové a Rychnov nad Kněžnou.

Humanitární vybavení pro Český červený kříž pomohla zajistit Nadace ČEZ
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Český červený kříž je humanitární společnost fungující na celém území České republiky. Působí zejména v oblasti civilní obrany a ochrany obyvatelstva a poskytuje pomoc v případech katastrof a jiných mimořádných událostí, při požárech, hromadných neštěstí nebo při povodních. Poskytuje zdravotnické, záchranné, sociální a další humanitární služby. ČČK je výlučně uznaná pomocná organizace vojenské zdravotnické služby.

Aby byla jednotka schopná nasazení a fungování v rámci Integrovaného zdravotnického systému, potřebuje mít vybavení. Nadace ČEZ tak pomohla s pořízením nůžkového stanu s logem OS ČČK Jičín, který je Pověřeným spolkem v rámci IZS pro Královéhradecký kraj. Nadace ČEZ přispěla na uniformy, záchranářské brašny a batohy s potřebným zdravotnickým materiálem.

Humanitární jednotka působí na území celého Královéhradeckého kraje. Velitelé HJ a většina členů je z okresů Jičín, Hradec Králové a Rychnov nad Kněžnou. Jednotka funguje při mimořádných událostech jako podpora pro zasahující jednotky IZS. Zajišťuje např. potravu, nápoje a veškerou potřebnou pomoc pro záchranáře. Pracovníci pak poskytují zdravotní asistenci při kulturních, sportovních a společenských akcích. Všichni určitě známe logo červeného kříže na bílém pozadí, kam se můžeme obrátit, když potřebujeme zdravotní pomoc nebo radu.

Anketa

Je správné, že Facebook smazal stránku poslance Lubomíra Volného?

11%
84%
hlasovalo: 16174 lidí

V běžném životě se pak věnuje výuce První pomoci pro děti a dospělé. Působí jako zdravotní asistence a pomáhá všude tam, kde je potřeba. Například stan je využit při různých akcích jako náborové místo např. pro dárce krve a kostní dřeně, zájemci si v něm mohou vyzkoušet i první pomoc.

„Nadace ČEZ nám svou podporou pomůže zkvalitnit zdravotní péči a pomoc především při mimořádných událostech. Důležité je i využití stanu ve výuce 1. pomoci, prevenci a osvětě pro naše spoluobčany,“ říká Marcela Harbichová, DiS., ředitelka Úřadu OS ČČK Jičín. „ Pomoc od Nadace ČEZ prospěje nejen všem občanům v Královéhradeckém kraji, ale využití je celorepublikové, hlavně při mimořádných událostech a katastrofách“ doplňuje Marcela Harbichová.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…