Hygienická stanice Praha: V druhém kole akce HAD žádná pochybení

03.01.2019 12:21

Vše v pořádku. Takový je výsledek druhého kola mimořádných kontrol vybraných pražských restaurací zaměřených na dodržování požadavků zákona č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek.

Hygienická stanice Praha: V druhém kole akce HAD žádná pochybení
Foto: praha.eu
Popisek: Hygienická stanice hl. m. Prahy - logo

Potenciální hříšníky vyrazili společně kontrolovat Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen „HSHMP“) a Policie ČR. Podobné kontroly probíhaly v rámci druhého kola celostátní kontrolně - preventivní akce „Hazard, alkohol a děti 2018“ (HAD) na území celé České republiky. Na celostátní úrovni akci koordinovaly Policie ČR a Úřad vlády ČR, přičemž kontroly ze strany hygienických stanic koordinovalo Ministerstvo zdravotnictví. V průběhu druhého kola kontrol pražští hygienici s policisty prošli celkem 11 provozoven stravovacích služeb, přičemž v žádné z nich závady zjištěny nebyly. Výsledky prvního kola akce HAD zveřejnila HSHMP ZDE.

Celorepublikově ve druhém kole 31 porušení tzv. protikuřáckého zákona

Jak informovalo na svých internetových stránkách Ministerstvo zdravotnictví ČR (ZDE), na celostátní úrovni se na dané kontrolní akci se podílelo 44 pracovníků krajských hygienických stanic (KHS), kteří provedli 108 kontrol. Kontroly probíhaly nejen v prostředí restaurací a barů, ale i v hernách. K porušení zákona č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek došlo celkem ve 31 případech.

Ve čtyřech případech provozovatel nezajistil v místě prodeje alkoholických nápojů v rámci stravovací služby text zákazu prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let. Ve třech případech prodejce ve stravovacích službách nezajistil, aby tabákové výrobky, kuřácké pomůcky, bylinné výrobky ke kouření a elektronické cigarety (beznikotinové elektronické cigarety) k prodeji byly umístěny na vyčleněném místě odděleně od ostatního nabízeného sortimentu. V pěti případech provozovatel stravovacích služeb při porušení zákazu kouření nevyzval osobu, aby v tomto jednání nepokračovala nebo aby prostor opustila. Ve třech případech prodejce nezajistil v rámci stravovací služby text zákazu prodeje tabákových výrobků, kuřáckých pomůcek, bylinných výrobků určených ke kouření a elektronických cigaret osobám mladším 18 let. V šestnácti případech provozovatel stravovacích služeb neoznačil vnitřní prostor, kde je zakázáno kouření u vstupu viditelnou grafickou značkou „Kouření zakázáno“.

Kontroly pokračovaly třetím kolem až do konce roku 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…