Hyundai i20 WRC má za sebou první testovací jízdy

04.06.2013 12:45

Hyundai Motorsport po několika měsících intenzivních příprav vyjel se soutěžním vozem i20 WRC poprvé na silnice a odstartoval testovací program.

Hyundai i20 WRC má za sebou první testovací jízdy
Foto: red
Popisek: Hyundai

Výsledkem byla úspěšná první zkušební jízda s nejnovější specifikací soutěžního vozu Hyundai i20 WRC na soukromém testovacím polygonu nedaleko sídla oddělení Hyundai Motorsport v německém Alzenau. Technický tým Hyundai Motorsport dokončil premiérovou jízdu bez významných problémů. V rámci příprav na vstup do mistrovství světa v rallye FIA WRC (Federation Internationale de l’Automobile; World Rally Championship) v roce 2014 jej nyní čeká náročný testovací program.
 
Po první třídenní zkoušce o celkové délce 550 kilometrů následovalo první komplexní testování vozu, během něhož byla vyzkoušena rozmanitá nastavení a získána cenná data k analýzám.
 
„Vůz vyjel na silnici a musím přiznat, že to byl pro mě emocionálně silný okamžik vidět poprvé v akci nejnovější specifikaci vozu i20 WRC,“ prohlásil Michel Nandan, šéf týmu. „Ve zbývající části roku nás čeká intenzivní testovací program na různých místech po celé Evropě, abychom mohli hodnotit i20 WRC v nejrůznějších podmínkách a na různých druzích povrchu.“
 
Prvním ostrým startem Hyundai i20 WRC bude v lednu 2014 legendární soutěž Rallye Monte Carlo.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…