Hyundai představuje vyšší úroveň propojení chytrého telefonu a automobilu

10.03.2013 12:48

Hyundai prezentuje na Ženevském autosalonu 2013 svou vizi větší propojenosti mezi komunikační a automobilovou technikou. Koncept Hyundai ukazuje přínosy větší integrace chytrých telefonů a vozidel Hyundai pro majitele a řidiče.

Hyundai představuje vyšší úroveň propojení chytrého telefonu a automobilu
Foto: red
Popisek: Hyundai

 

Hyundai prezentuje tento inovativní koncept vyšší úrovně propojení, vyvinutý ve spolupráci s LG Electronics na třídvéřové verzi nové generace modelu i30. 
 
Chytrý telefon dokáže například odemknout dveře a automaticky personalizovat nastavení vozidla jako je změna nastavení rozhlasových stanic či navigačního systému.
 
Chytrý telefon umístěný ve specifické oblasti středové konzoly se bude bezdrátově nabíjet, čímž odpadá nutnost používat v interiéru jakékoli kabely.
 
Systém je exkluzivně, a jako první na světě, vybaven bezdrátovou technologií MirrorLink, která umožňuje řidiči přistupovat k obsahu chytrého telefonu prostřednictvím 7“ dotykového displeje modelu i30. Řidič nebo spolujezdec mohou aktivovat navigační funkce přenosného zařízení, internetové aplikace, jako je e-mail, kontakty a telefonní seznam, a multimediální obsah, jako jsou videa.
 
Aplikace Hyundai umožní majitelům dálkové spojení se svými vozidly, zkontrolovat uzamčení nebo odemčení vozidla a vypnutí světlometů. Aplikace Hyundai umožňuje také zákazníkům prohlížet si záběry ze zadní kamery, což je světové prvenství mezi výrobci automobilů.
 
Aplikace ověří dálkově rovněž stav paliva a motorového oleje společně s dojezdem, aby si mohli zákazníci naplánovat novou cestu. K dispozici je také přehled spotřeby paliva během předchozích cest.
 
Dalším příspěvkem k většímu komfortu je dálkové sledování tlaku vzduchu v pneumatikách a teploty v interiéru. S použitím mapových podkladů z portálu Google Maps dovede aplikace uživatele nejrychlejším možným způsobem k zaparkovanému vozu.
 
Seungwook Yang, prezident Technického střediska Hyundai Motor Europe, k tomu poznamenal: „U společnosti Hyundai pracujeme na tom, aby byla osobní mobilita ještě pohodlnější, propojenější a individuálnější. Tento projekt ukazuje, že integrace chytrých telefonů do vozidel Hyundai poskytne intuitivní, praktické a snadno využitelné přednosti, které jsou dokonale přizpůsobeny potřebám řidičů vozů Hyundai na cestách.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…