Hyundai zvýšil svůj podíl na evropském trhu

26.02.2013 8:44

Společnost Hyundai zvýšila v lednu 2013, podle statistik zveřejněných sdružením evropských výrobců automobilů ACEA, svůj podíl na evropském trhu s novými osobními vozy na 3,6 %, zatímco v lednu 2012 činil tržní podíl 3,3 %. Celkový trh se přitom v uplynulém měsíci propadl o 8,5 % v porovnání se stejným obdobím uplynulého roku, ale počet registrací vozů Hyundai poklesl jen o 2,2 %.

Hyundai zvýšil svůj podíl na evropském trhu
Foto: red
Popisek: Hyundai

Allan Rushforth, viceprezident a výkonný ředitel společnosti Hyundai Motor Europe, k tomu poznamenal: „Naším plánem pro letošní rok je stabilizovat tržní podíl z roku 2012 ve výši 3,5 %, takže pozitivní lednové vykročení do nového roku je pro nás povzbuzením.“

Hyundai plánuje pro letošní rok významné investice do svých evropských provozů, aby vybudoval ještě pevnější základy pro budoucí růst.

V tureckém závodu Hyundai je v současnosti realizována investice ve výši 475 milionů eur, která zvýší roční kapacitu výroby ze 120 000 na 200 000 vozů. Rozšířením prochází také evropská centrála společnosti Hyundai, zatímco zkušební centrum v hodnotě 5,5 milionu eur, v blízkosti slavného německého závodního okruhu Nürburgring, umožní další zlepšení kvality a jízdních vlastností vozů Hyundai vyvíjených v Evropě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …