ING Bank mění adresu internetového bankovnictví

25.11.2012 14:44

Počínaje sobotou 24. listopadu 2012 dochází ke změně adresy internetového bankovnictví ING Bank, a to z původní https://www.ingkonto.cz/ib4/welcome.do?lang=cz na https://www.ingbank.cz/ib.

ING Bank mění adresu internetového bankovnictví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klávesnice

Banku k tomuto kroku vede hlavně snaha o sjednocení jejích webových stránek pod jednu adresu a potřeba usnadnit klientům internetového bankovnictví její zapamatování. K rozhodnutí o změně přispěla i skutečnost, že internetové bankovnictví umožňuje kromě přístupu k ING Kontu i obsluhu dalších produktů banky, jako jsou ING Termínované vklady a ING Fondy.

ING Bank tento krok plánovala a dlouhodobě připravovala. Klienti banky se proto nemusejí obávat jakéhokoliv dopadu na bezpečnost internetového bankovnictví, které bude stejně jako dosud přenášeno a šifrováno zabezpečeným protokolem https.

Původní odkaz bude fungovat i nadále, stránka však bude automaticky přesměrována na novou adresu. Na internetové bankovnictví se klienti dostanou snadno i prostřednictvím webu www.ingbank.cz, konkrétně proklikem přes tmavo modré tlačítko "Internetové bankovnictví" v pravém horním rohu.

Věříme, že tento krok pro klienty ING Bank využívání internetového bankovnictví zjednoduší a zpřehlední.

Další informace o bezpečnosti najdete na webové stránce http://www.ingbank.cz/bezpecnost-ing-bank/.

Otázky a odpovědi

Proč ING Bank mění adresu internetového bankovnictví?
K tomuto kroku nás vede hlavně snaha o sjednocení našich webových stránek pod jednu adresu a potřeba usnadnit klientům internetového bankovnictví její zapamatování. K rozhodnutí o změně přispěla i skutečnost, že internetové bankovnictví umožňuje kromě přístupu k ING Kontu i obsluhu dalších produktů banky, jako jsou ING Termínované vklady a ING Fondy.

Není to phishing?
V žádném případě se nejedná o phishing. ING Bank tento krok plánovala a dlouhodobě připravovala. Klienti banky se proto nemusejí obávat jakéhokoliv dopadu na bezpečnost internetového bankovnictví, které bude stejně jako dosud přenášeno a šifrováno zabezpečeným protokolem https.

Jaký to bude mít dopad na bezpečnost internetového bankovnictví?
ING Bank tento krok plánovala a dlouhodobě připravovala. Klienti banky se proto nemusejí obávat jakéhokoliv dopadu na bezpečnost internetového bankovnictví, které bude stejně jako dosud přenášeno a šifrováno zabezpečeným protokolem https.

Jaký to bude mít dopad pro klienty?
Věříme, že tento krok pro klienty ING Bank využívání internetového bankovnictví zjednoduší a zpřehlední. Jinak se jich změna příliš nedotkne. Původní odkaz bude fungovat i nadále, stránka však bude automaticky přesměrována na novou adresu. Pokud má klient původní adresu uloženu v záložkách, díky přesměrování nebude mít problém se dostat k nové adrese. Na internetové bankovnictví se klienti dostanou snadno i prostřednictvím webu www.ingbank.cz, konkrétně proklikem přes tmavě modré tlačítko "Internetové bankovnictví" v pravém horním rohu.

Mám původní adresu uloženou v záložkách, bude fungovat i nadále?
Původní odkaz bude fungovat i nadále, stránka však bude automaticky přesměrována na novou adresu. Pokud máte původní adresu uloženu v záložkách, díky automatickému přesměrování nebudete mít problém se dostat k nové adrese. Na internetové bankovnictví se dostanete snadno i prostřednictvím webu www.ingbank.cz, konkrétně proklikem přes tmavě modré tlačítko "internetové bankovnictví" v pravém horním rohu.

Jak poznám, že stránky jsou zabezpečené?
Klienti banky se nemusejí obávat jakéhokoliv dopadu na bezpečnost internetového bankovnictví, které bude stejně jako dosud přenášeno a šifrováno zabezpečeným protokolem https. Zabezpečení stránky poznáte také díky ikoně zámku v liště navigace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…