Informace o cvičení AMPLE STRIKE 2015

25.08.2015 20:26

Na základě usnesení Vlády ČR číslo 41 ze dne 19. ledna 2015 se ve dnech 31. srpna – 22. září 2015 uskuteční na území ČR ve spolupráci s členskými státy NATO cvičení AMPLE STRIKE 2015.

Informace o cvičení AMPLE STRIKE 2015
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čeští vojáci vracející se z mise v zahraničí

Cílem cvičení bude především sladění činnosti pilotů taktického letectva s činností předsunutých leteckých návodčích při podpoře pozemních operací. Dalším cílem cvičení bude udržení a rozvoj schopností útvarů Armády České republiky v poskytování podpory hostitelskou zemí zahraničním jednotkám při vedení činnosti na území ČR.

Mezinárodní cvičení bude probíhat primárně z 22. základny vrtulníkového letectva u Náměště nad Oslavou a 21. základny taktického letectva v Čáslavi, dále ve vojenských výcvikových prostorech Boletice, Libavá a Bechyně. Letová činnost bude rovnoměrně rozvržená do těchto uvedených prostorů a lety v nočních hodinách budou omezeny jen na minimální potřebný počet.

V souvislosti s cvičením lze očekávat možný nárůst počtu letů nad některým územím Jihomoravského kraje, což může mít za důsledek zvýšení hlukové zátěže.

Bližší informace o cvičení lze získat na webových stránkách www.lznamest.army.cz .

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

11:27 Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

Konsolidovaný hospodářský výsledek Skupiny ČD před zdaněním dle Mezinárodních standardů účetního výk…