Informace ze zasedání Správní rady SŽDC

24.01.2016 9:00

Správní rada SŽDC se sešla na svém prvním zasedání v roce 2016. Kromě pravidelného hodnocení výlukové činnosti a dalších provozních témat se zabývala například otázkou čerpání evropských financí v roce 2015 nebo tématem evropských nákladních koridorů.

Informace ze zasedání Správní rady SŽDC
Foto: szdc.cz
Popisek: Správa železniční dopravní cesty

Dne 15. 1. 2016 na svém pravidelném jednání projednala rada tato hlavní témata:

- Správní rada projednala a odsouhlasila vstup SŽDC do evropského zájmového hospodářského společenství dvou nákladních koridorů. „To umožní nejen čerpat prostředky CEF, ale i efektivní správu a kontrolu dění kolem těchto nákladních koridorů. “ řekl po jednání předseda správní rady Vladimír Novotný.

- Členové správní rady byli také informováni o čerpání zdrojů Operačního programu doprava (OPD) v roce 2015. „Ačkoliv finální odsouhlasení očekáváme až v polovině února, očekává se vyčerpání zdrojů OPD ve výši 78 miliard korun. Z toho vyplývá přečerpání alokace prostředků určených pro SŽDC o celých 7 miliard korun,“ nastínil obsah projednávání tohoto bodu šéf dozorčího orgánu.

- Členové rady odsouhlasili dlouhodobý strategický plán sjednocení struktury IT. „SŽDC je nutné vnímat jako celistvou organizaci, která generuje různé požadavky na informační systémy. Jednotlivé funkční celky mezi sebou musí umět komunikovat a sdílet data. Jasnou prioritou pak musí být omezení současné roztříštěnosti instalace aplikací a snažit se o jejich maximální integraci. Odbor informatiky musí do budoucna fungovat jako centrální integrátor všech IT procesů. Toho lze dosáhnout jedině vyšší mírou centralizace a nastavením jasných kompetencí ve vztahu k organizačním jednotkám a ostatním úsekům,“ shrnul i poslední bod předseda správní rady Vladimír Novotný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…