Inspekce práce za letošní rok eviduje přes 33 tisíc pracovních úrazů

25.12.2016 22:41

Státní úřad inspekce práce za leden až listopad eviduje 33 456 pracovních úrazů, z toho bylo bohužel 92 smrtelných. 1 196 úrazů evidují inspektoři jako závažné s hospitalizací nad 5 dnů a 32 168 spadá do kategorie ostatních pracovních úrazů.

Inspekce práce za letošní rok eviduje přes 33 tisíc pracovních úrazů
Foto: Martin Kovář
Popisek: Budova MPSV

„Oblastní inspektoráty provedly 35 kontrol příčin a okolností smrtelných pracovních úrazů, 304 kontrol příčin a okolností závažných úrazů a 14 kontrol příčin a okolností ostatních pracovních úrazů. Při těchto kontrolách inspektoři zjistili 569 nedostatků,“ uvedl generální inspektor Rudolf Hahn.

Za porušení právních předpisů v oblasti pracovní úrazovosti bylo k 30. listopadu uloženo orgány inspekce práce celkem 70 pokut v celkové výši 5 521 000 Kč.

Státní úřad inspekce práce shromažďuje informace o úrazech ve svém informačním systému. Zaměstnavatel je povinen vyhotovit záznam u všech pracovních úrazů, při kterých došlo ke zranění zaměstnance s pracovní neschopností delší než tři dny, nebo pokud zaměstnanec zemřel.

Podle zákona o inspekci práce inspektoři kontrolují příčiny a okolnosti pracovních úrazů a účastní se šetření na místě. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…