Inspekce životního prostředí: Pokuta 650 tisíc za nelegální ukládání odpadů

14.08.2018 9:03

Inspektoři České inspekce životního prostředí (ČIŽP) z oddělení odpadového hospodářství v Praze uložili pokutu 650 tisíc korun společnosti JF TAKO s.r.o., která nelegálně ukládala stavební a demoliční odpady do pískovny Skramníky na Kolínsku. Celkem tam protizákonně uložila 132 300 tun těchto odpadů.

Inspekce životního prostředí: Pokuta 650 tisíc za nelegální ukládání odpadů
Foto: ČIŽP
Popisek: Česká inspekce životního prostředí, ČIŽP

Firma měla od Krajského úřadu Středočeského kraje povoleno v areálu pískovny odpady pouze recyklovat s cílem následného prodeje takto upraveného materiálu. „Po tři roky tam však společnost JF TAKO odpady pouze navážela a trvale ukládala. Jakákoli úprava odpadů tříděním a drcením nebyla prováděna, přestože to předepisoval provozní řád. Třídicí či drticí linka v místě vůbec nebyla. Ukládání neupravených odpadů na povrch terénu v takto velkém množství způsobilo přímé ohrožení lokality,“ uvedl Václav Beroušek, ředitel Oblastního inspektorátu ČIŽP Praha.

Inspektoři dále zjistili, že firma nakládala s odpady také na dalších přilehlých pozemcích v katastru obce Žhery, které k nakládání s odpady nebyly určeny. Prokázali také, že společnost v pravidelných ročních hlášeních o produkci a nakládání s odpady uváděla po tři roky nepravdivé údaje.

Firma JF TAKO se proti pokutě uložené inspektory ČIŽP odvolala, Ministerstvo životního prostředí však odvolání zamítlo a sankci v plné výši potvrdilo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…