Inspekce životního prostředí: Výrobce bublinkové fólie dostal už čtvrtou pokutu

09.09.2018 18:48

Inspektoři z České inspekce životního prostředí (ČIŽP) z oddělení ochrany ovzduší v Hradci Králové uložili už čtvrtou pokutu, tentokrát 350 tisíc korun, výrobci bublinkové fólie společnosti JASOBAL, s.r.o. Firma už po několikáté vyráběla bez povolení. Tentokrát v Klášterci nad Orlicí, který se stal jejím třetím nezákonným působištěm poté, co dostala zákaz výroby v Chrasti u Chrudimi a v Pardubicích.

Inspekce životního prostředí: Výrobce bublinkové fólie dostal už čtvrtou pokutu
Foto: ČIŽP
Popisek: Česká inspekce životního prostředí, ČIŽP

„Provoz bez povolení v Klášterci jsme zjistili v dubnu 2018, uložili jsme pokutu a vydali opětovný zákaz provozu. Proti pokutě se firma neodvolala a sankce tak nabyla právní moci,“ řekl Lukáš Trávníček, ředitel Oblastního inspektorátu ČIŽP v Hradci Králové.

Firma ihned po kontrole požádala Krajský úřad Pardubického kraje o povolení k výrobě. Na základě toho ČIŽP ukončila řízení o zastavení provozu, protože důvody pro jeho vedení pominuly. „Krajský úřad Pardubického kraje stanovil výrobci podmínky provozu a výrobu bublinkové fólie v Klášterci povolil. V současné době tam už tedy probíhá legální výroba,“ doplnil Trávníček.

Společnost JASOBAL dostala už dříve od inspektorů ČIŽP tři pokuty za nepovolený provoz ve výši 70, 120 a 600 tisíc korun. O předchozích pokutách více ZDE, ZDE a ZDE

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…