JCCR: Travelfest zahájily hejtmanky s nožem v ruce

13.04.2018 17:11

Prvním nakrojením obřího dortu velkým cukrářským nožem zahájila v pátek dopoledne jihočeská hejtmanka Ivana Stráská se svou středočeskou kolegyní Jaroslavou Pokornou Jermanovou letošní druhý ročník nejvýznamnějšího jihočeského veletrhu cestovního ruchu Travelfest 2018.

JCCR: Travelfest zahájily hejtmanky s nožem v ruce
Foto: JCCR
Popisek: Jihočeská centrála cestovního ruchu - logo

„Jižní Čechy se mimo jiné díky skvělé práci Jihočeské centrály cestovního ruchu dostaly v žebříčku návštěvnosti na druhé místo za Prahu a Středočeský kraj, což je pro nás skvělou vizitkou. A není to jen Českým Krumlovem, nebo tím, že na našem území máme krásné hrady a zámky, třeba jako Červenou Lhotu na tomto dortu, ale je to i tím, že zde žijí příjemní lidé, nabízíme dobré jídlo, zábavu, aktivity a umíme se usmívat,“ řekla při zahájení veletrhu Stráská.

Středočeská hejtmanka následně poznamenala, že spolupráce Jihočechů a Středočechů v odvětví cestovního ruchu funguje na vysoké úrovni a oba kraje ji nadále aktivně podporují a rozvíjejí. Pro oba sousední regiony na severojižní ose Praha - České Budějovice, je totiž turistika velmi důležitým segmentem v oblasti podnikání a zaměstnanosti.

„Dobré jídlo a pití s cestováním velmi úzce souvisí a já jsem přesvědčen, že návštěvníci letošního Travelfestu znovu ocení i jeho spojení s výstavou Gastrofest Jaro 2018. Jsem přesvědčen, že každý si zde něco svého určitě najde,“ uvedl ředitel JCCR Jaromír Polášek.

Ještě předtím, než se hejtmanky chopily nože, oznámil komisař pelhřimovské Agentury Dobrý den Vilém Doležal, že 1570 kilogramů vážící cukrovinka bude zapsána do České knihy rekordů. Byl tak pokořen původní, rovněž jihočeský rekord z roku 2008.

„Rekordní dort je výjimečný nejen svou velikostí, ale samozřejmě také tím, že je znovu jihočeský,“ uvedl Doležal. Dosud největší dort v Česku byl vyroben českobudějovickými cukrářskými učni pro veletrh Gastro. Jeho čtvercová základna měřila 3,2 x 3,2 metru. Každá ze stran nového sladkého rekordmana je o 164 centimetrů větší a plochou 23,43 metru čtverečního překonává svého předchůdce o více než 13 metrů čtverečních. Dortu dominuje marcipánová maketa zámku Červená Lhota o velikosti 120 x 120 x 60 centimetrů a zdobí ho také 22 obrazů jihočeských památek vytvořených malbou na marcipán.

Podle manažerky veletrhu Kláry Kaštylové z Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR), která Travelfest pořádá, bude pro návštěvníky k dispozici přibližně 13 tisíc porcí. Samozřejmě zdarma.

Sobota bude patřit dětem

Rekordní dort si budou moci návštěvníci vychutnat v pavilonu T2 v relax zóně, nebo ve veletržní kavárně Travel Café, kde budou baristé servírovat kávu ze zrnek míchaných speciálně pro tento veletrh. Doprovodný program obohatí mimo jiné „živá“ hudba, známé osobnosti, prezentace destinací nebo soutěže o hodnotné ceny. Návštěvníky zde čeká například také setkání s hercem Václavem Vydrou, herečkami Denisou Pfauserovou (pohádka Řachanda), Kamilou Janovičovou (pohádka Tajemství staré bambitky), či s kontroverzním cestovatelem, extravagantním Pavlem Klegou.

Na sobotu 14. dubna připravili organizátoři speciální zábavný program pro celé rodiny. Pavilon Z, který bude „až po střechu“ naplněn zábavou, nabídne dětem Divadlo kouzel Pavla Kožíška, klauna, žongléra a baviče Pupu, premiéru Pošťácké pohádky od Marešovy divadelní společnosti, dopravní hřiště, Zeměráj, Muzeum čokolády, skákací hrad, malování na obličej, „Šumavouse“ a mnoho dalšího. Lákadlem budou i zábavné expozice hasičů nebo Českého červeného kříže. „Zajímavou zastávkou mezi stánky bude nepochybně hvězdářský koutek, kde se díky interaktivním technologiím návštěvníkům otevře celý vesmír jako na dlani,“ doplnila organizátorka Dětské soboty Petra Štíchová.

Více informací lze nalézt ZDE.

Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) je organizace zřízená Jihočeským krajem k výkonu funkce destinačního managementu pro region jižní Čechy. Hlavním cílem je realizace projektů zaměřených na rozvoj turistické nabídky a prezentace regionu jako turisticky atraktivní destinace v tuzemsku i zahraničí. Tvoří produktové linie a zajišťuje vydávání tištěných propagačních materiálů. JCCR je provozovatelem Informačního Systému Cestovního Ruchu Jihočeského kraje (ZDE). JCCR koordinuje činnost turistických oblastí na území Jihočeského kraje, spolupracuje s městy a obcemi, infocentry a subjekty cestovního ruchu z veřejného i soukromého sektoru. Úzce spolupracuje s agenturou CzechTourism včetně jejích zahraničních zastoupení a komunikuje a spolupracuje se zahraničními partnery při tvorbě a realizaci přeshraničních projektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…