JCCR vyhlásila cestovatelskou soutěž: V nouzi poznáš jižní Čechy

05.10.2020 15:54

V pondělí 5. října v 9.00 hodin byla spuštěna s platností pro celé území České republiky nová cestovatelská soutěž: V nouzi poznáš jižní Čechy. O jejím zahájení rozhodla v souvislosti s vyhlášením nouzového stavu kvůli výskytu koronaviru SARS-CoV-2 na svém mimořádném jednání v pátek 2. října Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR).

JCCR vyhlásila cestovatelskou soutěž: V nouzi poznáš jižní Čechy
Foto: JCCR
Popisek: Jihočeská centrála cestovního ruchu - logo

„Už samotný termín nouzový stav vyvolává v myslích mnoha lidí úzkost, strach a obavy. My jim chceme v tomto velmi obtížném období pomoci znovu nalézt dobrou náladu a odvést jejich chmurné myšlenky jinam. Mimochodem dobrá nálada a psychická pohoda posiluje náš imunitní systém a je nedílnou součástí zdravého životního stylu a účinnou prevencí proti řadě nemocí. A právě klid, pohodu a krásu přírody okolo nás, soutěž V nouzi poznáš jižních Čechy, přináší,“ uvedl ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromír Polášek.

Při plnění soutěžních úkolů, které budou po celou dobu nouzového stavu vyhlašovány a současně vyhodnocovány denně vždy v 9.00 hodin na facebookovém profilu jižní Čechy: https://www.facebook.com/jiznicechy/ budou nápomocny webové stránky: www.jiznicechy.cz, prostřednictvím nichž lze poznávat jižní Čechy elektronicky. „Pro účast v soutěži se stačí stát fanouškem FB stránky jižní Čechy a přidat patřičný komentář pod soutěž. Každý den bude vylosován výherce, který získá věcnou cenu s tématikou jižních Čech. Jsem přesvědčena, že k dobré náladě přispěje už vlastní prohlídka webových stránek, plných dech beroucích videí a fotografií jihočeských krás,“ doplnila marketingová manažerka JCCR Jana Píchová.

Cíl návštěvy jižních Čech si se slevou vyberte na webu

Podle vedoucí oddělení domácího cestovního ruchu JCCR Kláry Kaštylové si navíc při brouzdání po webu jižní Čechy může každý pohodlně vybrat cíl své budoucí návštěvy s veškerými podrobnostmi. Od informací historických, geografických, přírodovědných, čili odborných, až po ryze praktické.

Od pátku 9. října lze navíc na webu získat v rámci projektu Podzim v jižních Čechách vouchery s 30% slevami na ubytování, 50% slevami na návštěvu některé z dvanácti krajem zřizovaných kulturních organizací, mezi něž patří například Jihočeská zoologická zahrada v Hluboké nad Vltavou, Jihočeské muzeum či Alšova jihočeská galerie, a až 70% slevy soukromých zřizovatelů různých aktivit v regionu. Řada do projektu zapojených penzionů a hotelů se nachází v místech s malou koncentrací lidí, tedy v lokalitách, které jsou i v současné době nepříznivě se vyvíjející koronavirové pandemie velmi bezpečné. V průběhu letního projektu byly slevy využity návštěvníky ke zhruba 40 tisícům přenocováním, aniž by došlo k jedinému případu nákazy.  Posledním termínem, kdy bude možné zmíněné slevy využít, je sobota 28. a neděle 29. listopadu.

Proces rezervace ubytování a získání slev je jednoduchý. Po vstupu na portál www.podzim.jiznicechy.cz klikne zájemce na tlačítko “Chci svůj voucher”, vyplní potřebné údaje a do e-mailu mu následně přijde kód, s nímž si na webu vybere jedno z nabízených ubytování. Pak se obrátí přímo na konkrétního ubytovatele a on-line, e-mailem či telefonicky mu oznámí, že má tento slevový voucher a nahlásí jeho kód. Po e-mailem potvrzené rezervaci s daným kódem se lze ubytovat a čerpat slevu.

„Podzimní projekt mimo jiné hosty finančně motivuje k volbějižních Čech jako místa pro klasický rodinný víkendový pobyt, podzimní prodloužený víkend nebo týdenní dovolenou. Základní podmínkou je nejvýše šest osob ubytovaných nejméně na dvě a maximálně sedm nocí. Pak bude poskytnuta 30% sleva na ubytování, maximálně 300 korun na osobu a noc. Ubytovat se lze samozřejmě i na více nocí, ale dotováno jich bude návštěvníkovi pouze sedm,“ poznamenala Kaštylová.

Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) je organizace zřízená Jihočeským krajem k výkonu funkce destinačního managementu pro region jižní Čechy. Hlavním cílem je realizace projektů zaměřených na rozvoj turistické nabídky a prezentace regionu jako turisticky atraktivní destinace v tuzemsku i zahraničí. Tvoří produktové linie a zajišťuje vydávání tištěných propagačních materiálů. JCCR je provozovatelem Informačního Systému Cestovního Ruchu Jihočeského kraje na www.jiznicechy.cz. JCCR koordinuje činnost turistických oblastí na území Jihočeského kraje, spolupracuje s městy a obcemi, infocentry a subjekty cestovního ruchu z veřejného i soukromého sektoru. Úzce spolupracuje s agenturou CzechTourism, včetně jejích zahraničních zastoupení, komunikuje a spolupracuje se zahraničními partnery při tvorbě a realizaci přeshraničních projektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…