JE Temelín: Infocentrum se 1. července vrací do normálního režimu

30.06.2020 8:24

Od 1. července se Infocentra Skupiny ČEZ vrací do normální provozu. V případě Infocentra Jaderné elektrárny Temelín to znamená, že skupinová exkurze může mít až 55 osob, až na výjimky návštěvníci odloží roušky a mohou se volně pohybovat v prostorách infocentra.

JE Temelín: Infocentrum se 1. července vrací do normálního režimu
Foto: Petr Mareš
Popisek: Jaderná elektrárna Temelín aktuálně kryje přibližně deset procent české spotřeby

Ve druhé polovině prázdnin lidé mohou těšit i na filmy. Na největší mobilní LEDce v ČR promítnout energetici během čtyř víkendů celkem šestnáct filmů.

Temelínské Infocentrum patřilo mezi první Infocentra, která Skupina ČEZ za zpřísněných režimových opatření otevřela 1. června. Jen za necelý měsíc zámeček Vysoký Hrádek navštívilo přes 1500 lidí. A to i přesto, že se mohly objednat maximálně desetičlenné exkurze a všichni návštěvníci se po Infocentru pohybovali v rouškách. Tyto mimořádné povinnosti od 1. července odpadají. Jedinou výjimkou budou návštěvníci, kteří přijedou z oblastí, kde budou roušky ještě povinné.

„Tito lidé se budou muset pohybovat v rouškách i nás, jinak se ale vracíme do normálního fungování. Během vynucené koronavirové pauzy jsme pro návštěvníky připravili řadu novinek. Pro děti je to více než šestimetrový tobogán a dobíjecí stanice pro vyznavače jízdy na elektrokolech,“ uvedl Petr Šuleř vedoucí komunikace jaderných elektráren.

Prázdninovou novinkou bude také autokino. S plochou 45 metrů čtverečních půjde o největší mobilní LED obrazovku v České republice. Během čtyř víkendů na ní energetici promítnou šestnáct filmů. První promítání začíná 24. července. Lidé se můžou těšit na filmové hity jako například Le Mans ´66, Joker nebo Tenkrát v Hollywoodu. Nejmenší diváky chtějí energetici nalákat na Jak vycvičit draka 3.

Vedle Temelína se od počátku července pro veřejnost otevírají také dalších devět Infocenter Skupiny ČEZ. 

Více informací pro zájemce o exkurze bude průběžně k dispozici ZDE.

Technická turistika si v posledních letech trvale vydobyla místo v kalendářích Čechů. Podle statistik návštěvnosti Infocenter Skupiny ČEZ a energetických provozů ČEZ v České republice přijelo loni poznat různé formy výroby elektřiny celkem 244 365 lidí. Z toho jen na jihočeský Temelín dorazilo 41 883 návštěvníků.

Podívejte se do nitra Temelína ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…