Jak se zbavit vysokých splátek? Refinancováním a konsolidací půjček

02.03.2017 10:20

Konsolidace půjček a refinancování půjček jsou dva rozdílné pojmy, a přesto si je lidé často pletou. Konsolidaci zaměňují za refinancování a refinancování za konsolidaci. Také nevíte, co právě vám by mohlo pomoci k výhodnějšímu splácení vašeho úvěru?

Jak se zbavit vysokých splátek? Refinancováním a konsolidací půjček
Foto: dotfox.cz
Popisek: Peníze

Účelem konsolidace půjček i refinancování půjček je získat výhodnější podmínky, kterých docílíte přechodem od stávajícího poskytovatele k novému. Co přesně ale tyto pojmy znamenají?

Konsolidací sloučíte více půjček do jedné

Konsolidace půjček je skvělým řešením pro ty, kteří se utápí ve více dluzích. Splácet hned několik úvěrů není nic lehkého, mnozí ztrácí přehled o tom, komu, kolik a kdy platí. Konsolidací je možné všechny stávající půjčky sloučit do jedné, díky tomu získáte jednu měsíční splátku, minimalizujete poplatky za vedení úvěrů a prodloužíte si dobu splácení.

V rámci konsolidace lze sloučit nejen spotřebitelské úvěry, ale i kontokorenty, úvěry z kreditní karty či hypotéky. Především u drahých půjček z kreditních karet a u minusových hodnot na kontokorentním účtu lze výrazně ušetřit.

Sloučit je možné téměř jakýkoliv typ úvěru, stejně tak není u většiny poskytovatelů půjček stanoven počet konsolidovaných závazků. Rozhodující je pouze celková hodnota všech úvěrů, která je nejčastěji stanovena na 1 000 000 Kč.

Proč konsolidovat půjčky?

  • Budete mít přehled nad vašimi úvěry.
  • Snížíte poplatky za vedení více půjček.
  • Získáte jednu měsíční splátku.
  • Určíte si datum splatnosti vaší nové měsíční splátky.
  • Sami si stanovíte novou dobu splácení.
  • Můžete získat i další finanční prostředky.

Refinancováním získáte nové výhodnější podmínky úvěru

Refinancování půjček stejně jako konsolidace může spotřebitelům ušetřit peníze. Tentokrát ale jen v rámci jednoho úvěru. Vhod přijde těm, kteří svou půjčku splácí již několik let. Trh půjček se stále mění a v průběhu několika let se tak mohly vyskytnout nové výhodnější nabídky, které zákazníkovi nabídne nový poskytovatel půjček.

Díky refinancování můžete získat lepší podmínky, a to například nižší úrokovou sazbu a nižší měsíční splátku. S refinancováním vás zároveň nečeká delší doba splácení, naopak půjčku je možné nastavit tak, že ji splatíte dříve.

Refinancovat je možné všechny typy úvěru, jako jsou hypotéky, spotřebitelské půjčky, úvěry z kreditních karet či kontokorenty.

Proč refinancovat půjčku?

  • Získáte nižší úrokovou sazbu.
  • Snížíte si měsíční splátku.
  • Můžete si zkrátit dobu splácení.

Refinancování ani konsolidace není běh na dlouhou trať

Průběh refinancováni i konsolidace není složitý. Nová banka o klientovi již díky stávajícím úvěrům má nějaké informace. Vychází z existujících smluv, a tak není nutné procházet všemi potřebnými kroky jako při sjednávání nového úvěru.

Pro spotřebitele je pouze důležité vybrat si správně. Nabídky bank je vhodné porovnat, ať už v rámci vlastního srovnání nebo v rámci online srovnávačů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…