Jan Richtárik se stal majoritním vlastníkem CNC TVAR

19.09.2019 11:50

Jan Richtárik, spoluzakladatel jedné z nejvýznamnějších evropských společností zabývajících se komplexním CNC velkoobráběním, CNC TVAR s.r.o. ze Stráže nad Nisou, se stal skrze mateřskou společnost jejím majoritním vlastníkem.

Jan Richtárik se stal majoritním vlastníkem CNC TVAR
Foto: CNC TVAR
Popisek: Jan Richtárik

Na základě dohody mezi společníky tak došlo ke sjednocení řízení společnosti. Díky této konsolidaci vlastnictví získá skupina CNC jednoznačné vedení a v konečném důsledku bude operativněji a flexibilněji reagovat na vývoj tržních podmínek.

Firma, která je lídrem v oblastech jako jsou hydroenergetika, obrábění forem, nebo výroba komponent pro letectví, do budoucna plánuje i vstup na nové zahraniční trhy.

„Jsem rád, že jsme se na tomto kroku dohodli, a věřím, že sjednocené vedení a řízení společnosti přinese nové možnosti růstu firmy do budoucna,“ komentuje tento krok Jan Richtárik. „Děkuji všem kolegům, zaměstnancům a společníkům za dosavadní práci,“ vzkazuje. 

CNC Tvar vznikla v roce 2007 doslova v „garážových“ podmínkách. Dnes má na 140 zaměstnanců, její roční obrat se pohybuje ve stovkách milionů korun a turbíny ze Stráže nad Nisou pohánějí vodní elektrárny po celém světě.

Transakci spolufinancovala UniCredit Bank, významnou měrou se na ní v rámci poradenského mandátu podílela skupina APOGEO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…