Janáčkova filharmonie: Korejské turné a koncert ve vídeňském Musikvereinu

12.11.2019 7:32

Janáčkova filharmonie Ostrava se v neděli 10. listopadu opět vydala na cesty. Tentokrát zamířila do Asie, konkrétně do Jižní Koreje, kam zajíždí pravidelně od roku 1992.

Janáčkova filharmonie: Korejské turné a koncert ve vídeňském Musikvereinu
Foto: Ivan Korc
Popisek: Janáčkova filharmonie

V rámci turné se, ostravský orchestr řízený Leošem Svárovským se sólistou Lukášem Vondráčkem, představí od 12. do 17. listopadu na šesti koncertech v pěti městech (Tegu, Soul, Kwangju, Sogüpcho a Tchongjong – 2 koncerty).  Letošní zahraniční misi zakončí JFO 8. prosince v prestižním vídeňském Musikvereinu.

Janáčkova filharmonie v korejských městech vystoupí s ryze slovanským programem. „Turné Korea 2019 je nejrozsáhlejší turné v tomto roce. Předcházela mu pečlivá příprava, za kterou stojí zejména manažer orchestru Ondřej Daněk. V Koreji se budeme prezentovat v tom nejlepším světle a opravdu přivezeme z našeho kraje to nejlepší. Jako sólista s námi totiž vystoupí fenomenální pianista Lukáš Vondráček, rodák z nedaleké Opavy a vítěz soutěže Královny Alžběty v Bruselu. Zahraje efektní Prokofjevův Třetí klavírní koncert, po kterém posluchači uslyší Dvořákovu Symfonii č. 7. Bude nám ctí představit jednoho z nejvýznamnějších klavíristů světového jména i korejskému publiku, které jej dosud příliš nezná. O tohle představení však nepřijde ani ostravské publikum, protože celý program po návratu z turné zahrajeme i doma,“ říká ředitel JFO Jan Žemla. Korejské turné je realizováno za finanční podpory Moravskoslezského kraje a Ministerstva kultury.

Mezinárodní prezentace Janáčkovy filharmonie Ostrava je pro orchestr i pro město Ostravu mimořádně důležitá. Hudba je vlastně takovým vývozním produktem svého města i kraje. Kvalita tohoto produktu pak má zásadní vypovídací hodnotu o tom, jak k péči o kulturu přistupujeme.

„Svou zahraniční misi v letošním roce zakončí Janáčkova filharmonie Ostrava 8. prosince tím nejlepším možným způsobem – vystoupením ve Zlatém sále vídeňského Musikvereinu. Což je jeden z nejprestižnějších evropských koncertních sálů, přestože byl postaven už v 19. století, jeho akustika je mimořádná. Po nedávném vystoupení JFO v sále Labské filharmonie v Hamburku je to tak další výrazná destinace, a to poměrně v krátké době. Tato pozvání svědčí o skvělé umělecké kondici ostravského orchestru,“ doplňuje Jan Žemla.

Koncertní dům hudebního spolku Musikverein je nejproslulejším centrem klasické hudby v celé Vídni. Milióny milovníků hudby z celého světa znají vídeňský koncertní dům hudebního spolku Musikverein jako jeden z nejtradičnějších koncertních domů, který hostí umělce té nejvyšší úrovně. Budova na náměstí Karlsplatz, nedaleko skvostného bulváru Ringstraße, která připomíná chrám, byla vystavěna v roce 1870 Theophilem Hansenem v pseudohistorickém stylu.

Velký sál, nebo také „Zlatý sál“ v koncertním domě hudebního spolku Musikverein je proslulý svým nádherným vybavením. Stejně tak fantastická jako vzhled je i zdejší akustika – hudební zážitky díky dokonalému ozvučení jsou jedinečné i na světové úrovni. Ze Zlatého sálu se každoročně přenáší Novoroční koncert Vídeňské filharmonie pro milióny televizních diváků po celém světě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…