Jednání ministrů zahraničí V4 s Rakouskem, Chorvatskem a Slovinskem

12.07.2017 7:33

Náměstek ministra zahraničních věcí Jakub Dürr zastupoval Českou republiku na jednání ministrů zahraničních věcí Visegrádské skupiny společně s představiteli Rakouska, Chorvatska a Slovinska 10. července 2017 v Budapešti. Jednalo se o první událost tohoto druhu za maďarského předsednictví V4, které začalo 1. července 2017.

Jednání ministrů zahraničí V4 s Rakouskem, Chorvatskem a Slovinskem
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Hlavním tématem diskuse byla situace na západním Balkáně, evropské politiky týkající se tohoto regionu a budoucnost Ukrajiny. Na tiskové konferenci po jednání maďarský ministr zahraničních věcí Péter Szijjártó zdůraznil nutnost usilovat o evropskou integraci západního Balkánu, neboť ji pokládá za klíčovou pro zajištění míru a stability tohoto regionu a bezpečnosti v celé Evropě. Dalšími tématy jednání byly možnosti dopravního a energetického propojení a priority maďarského předsednictví ve Visegrádu. Náměstek Jakub Dürr zdůraznil, že visegrádská spolupráce by měla být přítomna v každodenním životě občanů, firem či občanských sdružení v zemích Visegrádu, kterým by měla napomáhat v navazování kontaktů a propojování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústecký kraj obnovuje aktivní spolupráci v regionu srbského Banátu

7:02 Ústecký kraj obnovuje aktivní spolupráci v regionu srbského Banátu

Ústecký kraj v uplynulých deseti letech úzce spolupracoval s regionem srbského Banátu. V letošním ro…