Jezděte mezi Brnem a Prahou vlaky ČD, vyhnete se kolonám!

07.04.2014 11:13

Vlaky Českých drah jsou s ohledem na současnou situaci na hlavní silniční spojnici mezi Prahou a Brnem nejvhodnější volbou cestování.

Jezděte mezi Brnem a Prahou vlaky ČD, vyhnete se kolonám!
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Národní dopravce vypravuje v pravidelném hodinovém intervalu vlaky nejvyšší kategorie EuroCity a InterCity s dostatečnou kapacitou míst. Moderní soupravy nabízejí pohodlné cestování, možnost občerstvení a v neposlední řadě i přepravu imobilních spoluobčanů. Cestující uspoří nejen drahocenný čas, ale i peníze.

Jízdní doba mezi centry největších měst trvá přibližně 2 hodiny a 40 minut a jízdenka při včasném nákupu stojí od 160 korun.

Pro cestování vlakem si mezi hlavním městem a jihomoravskou metropolí postačí zapamatovat pouze jediné číslo 39. Přesně 39. minutu každou hodinu odjíždí vlak jak z pražského tak i brněnského hlavního nádraží. Vlaky nejvyšší kvality nabízejí zpravidla několik velkoprostorových či oddílových vozů 2. třídy, vozy 1. třídy, restaurační vůz nebo bistrovůz, vozy upravené pro přepravu hendikepovaných cestujících, oddíly pro cestující s dětmi nebo kupé pro ženy. Soupravy mají kapacitu více než tři sta míst k sezení, vybrané spoje se v době největší poptávky posilují. Od poloviny června zahájí na vybraných spojích zkušební provoz nové jednotky railjet a od nového jízdního řádu, tedy od 14. prosince 2014, nasadí České dráhy vlaky railjet mezi Prahou a Brnem každé dvě hodiny.

Cestovat mezi Prahou a Brnem může každý za výrazně výhodných podmínek. Při včasném nákupu může ušetřit i desítky korun. Výhodněji cestuje zákazník s In-Kartou. Držitele IN 25 stojí Včasná jízdenka Česko od 160 korun, pokud se rozhodne cestovat na poslední chvíli, využije Akční zákaznickou jízdenku za 175 Kč. Ušetří i nepravidelný cestující, bez jakékoliv zákaznické aplikace zaplatí za Včasnou jízdenku od 190 korun, za Akční jízdenku 210. Pravidelnému cestujícímu se vyplaní In-Karta se slevou 50%, jednosměrná jízdenka ho stojí pouze 150 korun. Výhodné jízdné platí i pro studenty, se žákovským průkazem utratí za jízdenku 150 Kč, pokud vlastní In-Kartu, zaplatí jen 125 korun.

Vlaky ČD vedle časové i finanční úspory nabízí pohodlí, možnost beze stresu pracovat na notebooku, sledovat na něm film, poslouchat hudbu nebo si číst.

Cestu si lze zpříjemnit i menší procházkou nebo občerstvením v restauračním voze či bistrovoze. Pohled na ubíhající krajinu z vlaku je nesrovnatelný s čekáním v koleně na dálnici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…