Jihočeská centrála cestovního ruchu: Veletrh cestovního ruchu Travelfest osloví veřejnost i odborníky

29.03.2017 17:20

Pestrá nabídka turistického vyžití (nejen) na jihu Čech bude obsahem veletrhu cestovního ruchu Travelfest 2017, který se uskuteční ve dnech 6. až 8. dubna na českobudějovickém výstavišti.

Jihočeská centrála cestovního ruchu: Veletrh cestovního ruchu Travelfest osloví veřejnost i odborníky
Foto: JCCR
Popisek: Jihočeská centrála cestovního ruchu - logo

Návštěvníci Travelfestu budou mít možnost navštívit expozice turistických oblastí a cílů, měst, regionů, infocenter, podnikatelských subjektů a dalších společností působících v cestovním ruchu. Odborníkům je pak určena dvoudenní konference Travelcon. Veletrh probíhá společně s festivaly Gastrofest a Febiofest.

Letošní první ročník Travelfestu, nástupce Jihočeského Kompasu, se koná v duchu „Jižních Čech pohodových“ a na své si zde přijde opravdu každý.

„U nás se návštěvníci dozvědí, jak si užít kulturu, trochu si zamlsat, zasportovat, nebo si oddechnout třeba na venkově. Naše expozice nabídne relaxační zónu pod stromem Jižních Čech pohodových, kde si každý může vychutnat pravou pohodovou atmosféru. Další zajímavou zastávkou mezi stánky bude hvězdářský koutek, kde se díky interaktivním technologiím návštěvníkům otevře celý vesmír jako na dlani,“ uvedl ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR) Jaromír Polášek.

Sobotní program nabídne také setkání s cestovatelskými osobnostmi

V rámci celodenního programu veletrhu cestovního ruchu TravelFest v sobotu 8. dubna se představí řada známých osobností. Chybět zde nebude například známý cestovatel a rybář Jakub Vágner, Blanka Milfaitová, držitelka několika prestižních ocenění nejen za nejlepší marmeládu na světě či Daniel Přibáň, náčelník expedice „Trabantem až na konec světa“. Sobotní programová náplň přinese zajímavá témata, soutěže o ceny i autogramiády těchto výjimečných lidí.

Nedílnou součástí Travelfestu bude dvoudenní odborná konference Travelcon, historicky největší konference věnované problematice turistického ruchu na jihu Čech. Organizátorem fóra, plného přednášek, workshopů, diskuzí, trendů a novinek, je Jihočeská centrála cestovního ruchu ve spolupráci s Destinační společností Českobudějovicko–Hlubocko. Partnerem akce je Jihočeský kraj a agentura CzechTourism. Konference se uskuteční ve dnech 6. a 7. dubna v prostorách výstavního pavilonu Z.

Travelcon je určen ubytovatelům, poskytovatelům různých turistických služeb, pracovníkům infocenter, měst a obcí i dalším zástupcům různých subjektů přímo působících v sektoru cestovního ruchu v Jihočeském kraji. Podnikatelům v turismu, hotelnictví, gastronomii, dopravcům, majitelům restauračních zařízení, zábavních atrakcích nebo cestovních kanceláří. Ti všichni zde získají velký prostor nejen k výměně vlastních zkušeností, ale dostanou možnost načerpat nové vědomosti přímo z úst významných kapacit tohoto oboru.

Hlavními tématy přednášek budou například otázky komunikačních trendů v cestovním ruchu, aktivního marketingu, sociálních médií, digitálních technologií a jejich efektivního cílení, nových směrů v cestovním ruchu a řada dalších.

To vše by mělo účastníkům konference umožnit další zefektivnění jejich práce, koncepčního a strategického plánovaní a podobně, což by mělo vést mimo jiné k lepšímu využití potenciálu daných oblastí.

Podle ředitele Jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromíra Poláška je program Travelconu mimořádně atraktivní a to nejen díky zvoleným tématům, ale kvalitou a erudicí vybraných přednášejících a lektorů.

Jihočeská centrála cestovního ruchu je příspěvkovou organizací zřizovanou Jihočeským krajem, která využívá dotace, příspěvky a granty z nejrůznějších zdrojů na podporu cestovního ruchu, s jejichž pomocí vytváří produkty cestovního ruchu, rozvíjí turistickou infrastrukturu, kulturu v regionu a spolupráci s příhraničními regiony Horního a Dolního Rakouska a Bavorska. JCCR prezentuje region na domácích výstavách a veletrzích cestovního ruchu, provozuje oficiální Informační systém cestovního ruchu Jihočeského kraje a neustále ho rozšiřuje o aktuální data.

Hlavním cílem JCCR je realizace projektů zaměřených na rozvoj cestovního ruchu v regionu a prezentaci regionu jako turisticky atraktivní destinace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…