Jihočeský kraj: 20 let spolupráce mezi krajem a Dolními Rakousy

17.02.2022 12:47 | Tisková zpráva

Mobilita bez hranic, Hospodářská platforma či Památky žijí. To jsou příklady projektů 20leté spolupráce Jihočeského kraje a Dolních Rakous v rámci Euroregionu Silva Nortica. Jejím cílem je vzájemná podpora v oblasti přeshraniční dopravy, rozvoje hospodářství či cestovního ruchu. U příležitosti uvedeného 20.výročí to uvedl náměstek hejtmana pro kulturu Pavel Hroch. Konkrétně během vernisáže výstavy Silva artis, která se konala letos v polovině února v Třeboni.

Jihočeský kraj: 20 let spolupráce mezi krajem a Dolními Rakousy
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Hroch zároveň sdělil, že během zmíněného období Jihočeši se svými rakouskými sousedy společně oslavili rozšíření Schengenského prostoru v roce 2004 v Českých Velenicích či 10. výročí od založení euroregionu v roce 2012 v Hospodářském parku České Velenice / Gmünd. „V roce 2004 se Euroregion Silva Nortica stal Správcem Fondu malých projektů a tuto činnost vykonává doposud, tedy celých 18 let. Ve čtyřech programových obdobích byly podpořeny stovky malých projektů za miliony eur. Administrace Fondu malých projektů se stala hlavním územním přínosem euroregionu a ukázala, že fond je významným nástrojem pro podporu přeshraniční spolupráce,“ dodal náměstek hejtmana.

Budoucnost euroregionu pak Hroch vidí například právě v pokračování Fondu malých projektů v programovém období 2021 až 2027, ve kterém by měly být opět podpořeny kromě projektů „people-to-people“ také malé investiční projekty v oblasti cestovního ruchu. Zároveň mají být dále podporovány projekty přeshraniční spolupráce členských měst a obcí euroregionu, různých typů škol a dalších zařízení - kulturních, sportovních, vzdělávacích, zdravotnických apod. „Pokračování spolupráce v Evropské unii nám dává naději, že společně překonáme všechny zdravotnické, klimatické a hospodářské výzvy, které jsou před nás v současné době kladeny. Jen tak můžeme společně dosáhnout těch cílů, se kterými jsme před 20 lety náš Euroregion Silva Nortica zakládali,“ uzavřel náměstek hejtmana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…