Jihočeský kraj: O krajské dotace lze žádat od 25. února, nejvíc peněz si rozdělí mladí sportovci

29.01.2019 10:07

Zhruba 89 milionů korun. Takovou částku pro další vlnu letošních dotačních programů se rozhodli krajští radní uvolnit na svém posledním zasedání ve čtvrtek 24. ledna. Programy byly vyhlášeny o den později.

Jihočeský kraj: O krajské dotace lze žádat od 25. února, nejvíc peněz si rozdělí mladí sportovci
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Zájemci o dotace se mohou začít hlásit od pondělí 25. února do pátku 8. března do 12 hodin. Potvrdil to náměstek hejtmanky Pavel Hroch s tím, že největší sumu si mezi sebou rozdělí mladí sportovci. „V rámci programu Podpora sportovní činnosti dětí a mládeže ve výkonnostním sportu to konkrétně činí 33,5 milionu korun,“ upřesnil náměstek hejtmanky.

Podporu získají nové obory na vysokých školách i hasiči

Hroch namátkou dále jmenoval další dotační tituly, jako například Podpora nových oborů na vysokých školách ve výši 4 miliony, pětimilionovou neinvestiční dotaci pro dobrovolné hasiče či Podpora vzdělávání lékařů ve výši 750 tisíc korun. „Novinkou pak je pětimilionová dotace v programu Podpory filmových pobídek,“ uzavřel náměstek hejtmanky.

Více na webu JčK – usnesení z 59. jednání rady z 24.1. 2019 (ZDE)

Leták se všemi krajskými dotačními programy na rok 2019 je pro zájemce k dispozici na recepci Krajského úřadu Jihočeského kraje v Českých Budějovicích nebo na níže uvedeném odkazu na krajském webu ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…