Jihočeský kraj: Plavskou a L. M. Pařízka dokončí EUROVIA. Práce začnou ještě tento měsíc

10.05.2021 12:39

Rada Jihočeského kraje vybrala dodavatele pro druhou etapu rekonstrukce ulice Plavská a L. M. Pařízka v Českých Budějovicích. Stala se jím, stejně jako v případě první etapy, společnost EUROVIA CS, a.s.

Jihočeský kraj: Plavskou a L. M. Pařízka dokončí EUROVIA. Práce začnou ještě tento měsíc
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Jedná se o společný projekt Jihočeského kraje a Statutárního města České Budějovice. Kraj bude druhá etapa stát 16 771633,68 bez DPH. Město zaplatí 20 336 803,98 bez DPH. Práce by měly být zahájeny ještě tento měsíc a budou trvat, za úplné uzavírky, až do konce letošního roku.

„Stavbu se nám podařilo vysoutěžit za necelých 17 milionů korun, takže oproti předpokládaným nákladům ušetříme Jihočechům 4 miliony. To je skvělá zpráva. Další dobrá zpráva je, že ušetříme 30 dní uzavírky této frekventované českobudějovické silnice,“ řekl náměstek hejtmana Jihočeského kraje pro oblast dopravy Antonín Krák s tím, že vzhledem k objemu prací, je úplná uzavírka jediným možným řešením. „Práce na rekonstrukci začnou ještě v květnu s předpokládaným dokončením v prosinci 2021. Dovolím si požádat všechny dotčené občany o shovívavost a trpělivost. Odměnou nám pak bude zcela nová, a hlavně po všech stránkách bezpečná vozovka,“ uzavřel Krák.

Projekt řeší v 2. etapě odstranění nehodového úseku silnice III/15529 od křižovatky s Lidickou třídou po křižovatku Plavské a Jaselské v Českých Budějovicích. V současné době nemá tento úsek silnice v části normové parametry a pro stávající provoz je zcela nevyhovující. Také stavebně technický stav komunikace je špatný, vzhledem k nedostatečné šířce silnice jsou v části trasy kraje jízdních pásů propadlé a vozovka vykazuje četné poruchy z důvodu neúnosného podloží.

Stavební úpravy zahrnují i úpravu parkoviště u garáží nad Malým jezem, chodníky, veřejné osvětlení, technologii světelné křižovatky s Lidickou třídou i obnovu vodovodních a kanalizačních řadů včetně přípojek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…