Jihočeský kraj: Řeší se soubor železničních tratí Šumava

06.03.2015 20:25

Jednou z dlouhodobých priorit Jihočeského kraje je zajištění kvalitní, pro občany kraje dostupné a pro kraj ekonomicky výhodné, veřejné dopravy. Cestou pro dosažení tohoto cíle, kterou Jihočeský kraj, jako jeden z prvních v rámci celé České republiky, zvolil, byla realizace tzv. nabídkového řízení pro výběr drážního dopravce na provozní soubor železničních tratí Šumava (železniční tratě č. 194 České Budějovice – Černý Kříž, č. 197 Číčenice – Nové Údolí a č. 198 Strakonice – Volary) v otevřeném transparentním nabídkovém řízení.

Jihočeský kraj: Řeší se soubor železničních tratí Šumava
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak

Předmětem zakázky bylo uzavření nové patnáctileté smlouvy na provozování drážní dopravy na těchto tratích v celkovém objemu cca 1,337 milionu vlakových kilometrů ročně a předpokládaných nákladech 2,25 miliardy korun. Jak informoval jihočeský hejtman Jiří Zimola, rozhodnutím rady kraje, ze dne 5. března 2015, o výběru nejvhodnější nabídky došlo k jednomu z nejdůležitějších kroků směřujících k dovršení více než tříletého úsilí k dokončení celého procesu.

Ze tří nabídek uchazečů byla krajem vybrána jako nejvhodnější nabídka akciové společnosti GW Train Regio. Na druhém místě byla vyhodnocena nabídka společnosti ARRIVA MORAVA a.s. a na třetím Českých drah, a.s. Předmětem hodnocení byla ekonomická výhodnost nabídek, kde vedle ceny byla posuzována i kvalita nabízených služeb vyjádřená zejména nadstandardním vybavením vozidel.

Nyní bude probíhat 15denní lhůta na podání případných námitek proti rozhodnutí Jihočeského kraje, jako objednatele. Po jejím uplynutí, v případě, že žádný z neúspěšných uchazečů nepodá navazující podnět k přezkoumání úkonů Jihočeského kraje Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), předpokládáme podepsání smlouvy s vítězem nabídkového řízení. A představení nového dopravce odborné a laické veřejnosti i poskytnutí podrobných informací o průběhu tohoto řízení a nabídce vítězného dopravce. Provoz na základě nově uzavřené smlouvy by pak měl být zahájen v prosinci roku 2016.

„Abychom nenarušili průběh dokončení celého nabídkového řízení, nemůžeme zatím, bohužel, sdělovat žádné bližší informace. Nicméně se domníváme, že účast tří uchazečů s konkurenceschopnými a kvalitními nabídkami a předpokládaná úspora finančních prostředků státu a kraje v řádu několika stovek milionů korun za dobu 15 let ukazuje, že cesta, kterou jsme se vydali, je cestou správnou“, uvedl hejtman Jiří Zimola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kraj-jihocesky.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…