Jihočeský kraj: Roušky mohou lidé odložit už ve středu

17.08.2020 20:29

Krajská hygienická stanice zrušila po jednání bezpečnostní rady zpřísňující opatření platná v kraji.

Jihočeský kraj: Roušky mohou lidé odložit už ve středu
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Vzhledem ke zklidnění epidemiologické situaci v Jihočeském kraji a zvládnutí situace na Prachaticku zasedala v pondělí Bezpečnostní rada Jihočeského kraje. Zrušena byla všechna zpřísňující opatření nejen v kraji, ale také na Prachaticku, které se v minulých týdnech potýkalo s významným počtem lidí nakažených koronavirem. Nadále je doporučeno nosit roušky na místech s větší koncentrací lidí kvůli ochraně osob v rizikových skupinách.

Pro Jihočeský kraj i pro ORP Prachatice se od středy ruší tato opatření:
Nošení roušek ve všech vnitřních prostorách zdravotnických zařízení a lékáren, kromě lůžkových zařízení – viz Upozornění.
Nošení roušek ve všech vnitřních prostorách zařízení sociálních služeb kromě lůžkových zařízení – viz Upozornění.
Nošení roušek na úřadech. 

Pro Prachaticko (ORP) se od středy ruší tato opatření:
Nošení roušek ve všech vnitřních prostorách, kromě domova.
Nošení roušek v prostředcích veřejné dopravy (vlaky, autobusy, MHD) a taxislužeb.

Doporučení: Pro zvýšení bezpečnosti obyvatel kraje nadále doporučujeme nosit roušky v místech s větší koncentrací lidí (veřejná doprava, taxislužby, pošty, obchody a nákupní centra) s ohledem na přítomnost dalších osob spadajících do rizikových skupin. Zejména s ohledem na rizikové skupiny obyvatel pak doporučujeme nošení roušek ve vnitřních prostorách zdravotnických a sociálních zařízení. Doporučení platí zejména pro osoby, které mají příznaky akutního respiračního onemocnění (teplota, kašel, rýma). 

Upozornění
Nadále trvají opatření vydaná Ministerstvem zdravotnictví pro lůžková zdravotnická a sociální zařízení, kde jsou roušky zatím stále povinné. Možnosti návštěv pak spadají do kompetence jednotlivých lůžkových zdravotnických a sociálních zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…