Jihočeský kraj: Sedmdesát procent lidí nemá pitnou vodu na déle než dva dny

11.12.2017 18:50

Jihočeský kraj děkuje všem, kteří vyplnili dotazník o připravenosti občanů na možnost Blackoutu. Padesát vylosovaných účastníků obdrží věcné odměny.

Jihočeský kraj: Sedmdesát procent lidí nemá pitnou vodu na déle než dva dny
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

V rámci cvičení Blackout 2017 proběhlo vylosování účastníků dotazníkového šetření, které mělo zmapovat připravenost obyvatel na rozsáhlý výpadek elektrické energie. Na dvanáct otázek odpovědělo v termínu od 1. listopadu do 4. prosince téměř pět tisíc obyvatel Jihočeského kraje. Z jejich odpovědí vyplynulo, že pouze 46 procent domácností má v případě výpadku elektrické energie možnost náhradního způsobu vytápění.

Plných 70 procent respondentů uvedlo, že nemá zásobu pitné vody na dobu delší, než dva dny. Třicet procent pak nemá k dispozici hotové peníze a 35 procent nemá ani rádio na baterie ani autorádio. Celkem 69 procent účastníků dotazníkového šetření by oficiální informace hledalo na obecním úřadě. Všechny uvedené informace jsou cenným podkladem pro další práci oddělení krizového řízení Jihočeského kraje.

Z došlých odpovědí dne 5. prosince vylosovali na krizovém štábu kraje zástupci integrovaného záchranného systému celkem padesát výherců, kteří obdrží věcné odměny. Výherci budou vyrozuměni emailem. Jihočeský kraj děkuje všem, kdo se dotazníkového šetření zúčastnili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

9:29 Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

Jak efektivně snížit výdaje na energie? LAMA energy je jedním z dodavatelů, který už téměř rok nabíz…