Jihočeský kraj: Studenti českobudějovické „zdrávky“ byli oceněni za dobrovolnickou činnost

23.06.2021 14:22

Náměstek hejtmana pro oblast školství Pavel Klíma předal společně s ředitelem Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické v Českých Budějovicích Karlem Štixem ocenění 36 studentům za jejich dobrovolnickou činnost v době pandemie. Vedle žáků ošetřovatelských oborů na střední zdravotnické škole to byli právě studenti oborů Diplomovaná všeobecná sestra a Diplomovaný zubní technik, kteří pomáhali všude tam, kde bylo třeba.

Jihočeský kraj: Studenti českobudějovické „zdrávky“ byli oceněni za dobrovolnickou činnost
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Studenti prvních a druhých ročníků českobudějovické „zdrávky“ se letos v lednu připravovali na zkoušky a zápočty, kterými měli završit zimní semestr. Pod vlivem okolností ovšem během jediného odpoledne změnili plány a přesunuli se ze školních lavic do tvrdé reality covidových oddělení.

„Situace, které většina ze studentek a studentů znala pouze z literatury, odborných publikací nebo sdělovacích prostředků, najednou ze dne na den zažívali na vlastní kůži. Tato zkušenost pro ně musela být neskutečně náročná. Jak po fyzické, tak po psychické stránce. A oni to zvládli. Došli k poznání, že profese, o které se říká, že je skutečným posláním, není jenom fráze. Jsem hrdý na to, že máme v našem kraji takové studenty, a jsem rád, že jim mohu osobně stisknout ruku,“ řekl náměstek Klíma.

Právem pociťuje hrdost i ředitel školy Karel Štix. „Pracovali v mnohahodinových směnách v nemocnicích, v domovech seniorů, sociálních službách, na odběrových stanovištích a později při zajištění očkování v celém kraji. Pracovali bez úlev při studiu a často bez nároku na finanční odměnu. Brali dobrovolnou pomoc jako samozřejmost a přirozenou povinnost. A za to si jich já a všichni moji kolegové vážíme,“ řekl Štix a dodal: „Všichni zdravotníci – lékaři, sestry a další personál, nás každý den přesvědčovali o tom, že jsou to právě oni, bez nichž se neobejdeme. Jejich nasazení vysoce ocenila celá společnost, a to je také jeden z důvodů, proč je v letošním roce o studium ve zdravotnických oborech tak veliký zájem.“

SEZNAM OCENĚNÝCH:

Diplomovaná všeobecná sestra – 1. ročník:

Kozáková Jarmila
Volavková Eliška
Matoušková Sandra
Šimáková Tereza
Vanda Martin
Musilová Michaela
Šírková Alexandra
Kováčová Lucie
Benešová Simona
Neubauerová Veronika
Rokosová Petra
Čubová Nikola
Podařilová Rozálie
Brabcová Klára
Salounová Anna
Štěrbíková Tereza
Dušková Kateřina
Ryplová Simona
Pártlová Nicole
Hrubešová Lenka
Jirsík Vojtěch
Dvořáková Barbora
Votroubková Iveta

Diplomovaná všeobecná sestra – 2. ročník:

Tafatová Darina
Neubauerová Agáta
Hrnčířová Nicola
Cabajová Martina
Bohdalová Aneta
Votýpková  Lucie
Mynářová Lucie
Klepalová  Lenka
Samohejlová Kateřina
Lincová Karolína
Kloudová Vendula

Diplomovaný zubní technik – 1. ročník:

Takáč Jana
Kršková Lucie

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…