Jihočeský kraj: Zahájení stavebních prací na ul. Lidická

08.08.2023 16:13 | Tisková zpráva

7. 8. 2023 byly zahájeny stavební práce na opravě silnice III/00354 Lidická od konce Rožnova po napojení na novou komunikaci budovanou v rámci Jižní tangenty. Jedná se úsek v délce cca 519 bm.

Jihočeský kraj: Zahájení stavebních prací na ul. Lidická
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

V rámci stavby dojde částečně k odstranění části degradovaných asfaltových vrstev frézováním. Dále dojde k celoplošné pokládce ložné vrstvy, celoplošné pokládce obrusné vrstvy z asfaltového betonu, zpevnění krajnic z asfaltového materiálu frakce 0/32, čištění krajnic a příkopů, zřízení vodorovného dopravního značení. V rámci stavby bude provedena výšková úprava armatur inženýrských sítí.

Po dobu provádění stavebních prací bude provoz řízen semafory, které budou instalovány v délce úseků po cca 100 m a budou se posunovat podle postupu stavebních prací. Tento postup byl zvolen s ohledem na co nejmenší dopady do plynulosti silničního provozu.

Stavební práce by dle uzavřené smlouvy o dílo měly trvat max. 20 kal. dnů, tj. do 26. 8. 2023. Cena díla je cca 3,9 mil. Kč s DPH. Zhotovitelem stavby je firma STRABAG a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …