Jihočeský kraj chce rekonstruovat šest mostů za 40,1 milionu

16.07.2020 10:53

Zhruba 40,1 milionu korun hodlá Jihočeský kraj investovat do pokračující rekonstrukce mostů, které patří do jeho správy. Rada kraje proto schválila vyhlášení pěti výběrových řízení na dodavatele stavby a v jednom případě už o dodavateli stavby rozhodla. Potvrdil to krajský radní pro investice Antonín Krák.

Jihočeský kraj chce rekonstruovat šest mostů za 40,1 milionu
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Konkrétně se jedná o mosty v Municích a Jeznici na Českobudějovicku, u Číměře, Mutné a Popelína na Jindřichohradecku, a u Lipky na Prachaticku. Cílem prací je zejména zlepšit nevyhovující stav těchto konstrukcí. „Z šestice případů bylo rozhodnuto, že rekonstrukci mostu v Municích na základě již konaného výběrového řízení provede společnost K – BUILDING CB za 8,5 milionu korun,“ upřesnil Krák s tím, že stav spodní stavby je klasifikován stupněm pět – špatný, a nosné konstrukce mostu stupněm šest – velmi špatný.

Vítěze výběrových řízení pak podle krajského radního pro investice čekají rekonstrukce mostu u Mutné, který je klasifikován stupněm pět – špatný, či u Číměře s klasifikací spodní stavby stupněm čtyři – uspokojivý, a nosné konstrukce mostu stupněm pět – špatný. „V prvním případě počítáme s náklady do 6,3 milionu a ve druhém do 5,6 milionu korun,“ uzavřel Krák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…