Jihočeský kraj i nadále nesouhlasí se zpoplatněním silnic I. tříd

17.08.2017 15:27

Aby nedošlo k nedorozumění - Jihočeský kraj i nadále nesouhlasí se záměrem ministerstva dopravy zpoplatnit určité úseky silnic I. tříd pro vozy nad 3,5 t. Toto stanovisko koresponduje s usnesením krajského zastupitelstva z 11. května 2017. V tomto smyslu kraj opakovaně informoval ministerstvo dopravy, které však na jeho připomínky, zástupců obcí ani asociace krajů nebralo zřetel. Potvrdil to krajský radní pro dopravu Jiří Švec.

Jihočeský kraj i nadále nesouhlasí se zpoplatněním silnic I. tříd
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Podle jeho slov se zástupci Jihočeského kraje i obcí obávají tendence dopravců objíždět zpoplatněné úseky, nehledě na to, že náklady spojené s mýtem dopravci promítnou do cen svých služeb, které v konečném důsledku zaplatí zákazník.

Na tyto skutečnosti reagovali zástupci některých obcí na jednání s představiteli kraje v úterý 15. srpna, kde byl diskutován postup ministerstva dopravy, které již proti vůli kraje zahájilo kroky k realizaci mýtného systému. „V případě, že by mýtný systém byl zaveden přes námitky kraje a obcí, pak by bylo nutné přijmout taková opatření, která zajistí co nejmenší negativní dopad na obce v okolí zpoplatněných úseků,“ uzavřel Švec.

Více informací ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…