Jihočeský kraj na výstavě Země živitelka

28.08.2012 13:40

V nabídce letošního 39. ročníku mezinárodní výstavy Země živitelka nebude tradičně chybět ani expozice Jihočeského kraje. Umístěna bude v pavilonu T1, kde ji ve čtvrtek 30. srpna ve 13 hodin slavnostně otevře jihočeský hejtman Jiří Zimola.

Jihočeský kraj na výstavě Země živitelka
Foto: kraj-jihocesky.cz
Popisek: Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola

Prezentace Jihočeského kraje byla vytvořena v duchu hesla Harmonie chutí jižních Čech v srdci Evropského regionu Dunaj – Vltava. Návštěvníci se mohou těšit například na ochutnávky kvalitních regionálních potravin, které získaly ocenění v soutěži Chutná hezky. Jihočesky! Ochutnat a nakoupit mohou oceněné pekařské výrobky, ale také sýry, ovocné šťávy či uzeniny. „V jihočeské expozici nechybí ani nabídka pro turisty, protože jižní Čechy jsou nejen zemědělské, ale také turistické,“ uvedla pověřená ředitelka Jihočeské centrály cestovního ruch Petra Jánská.

Prezentace Jihočeského kraje zaměřená na nabídku v oblasti cestovního ruchu představí celkovou produktovou nabídku jižních Čech, například průvodce po památkách, tipy na výlety po jižních Čechách, ať už v rámci pěší turistiky, tak i pro cykloturisty. Dále možnosti pro rodinnou dovolenou, aktivní dovolenou, kulturní akce, wellness a lázně zkrátka vše, co si turista žádá.

Své zastoupení má také projekt Žijeme v památkách. Zájemci zde budou mít možnost prostřednictvím kola štěstí prověřit své znalosti o Jihočeském kraji a za správné odpovědi vyhrát ceny v podobě vybavení pro turisty.

Chybět nebude ani prezentace nově vzniklého Euroregionu Dunaj – Vltava (ERDV), který letos v červnu založilo sedm regionů sousedících s jižními Čechami.

„Hlavní ambicí tohoto projektu je prosazování společných zájmů na bruselské půdě. Prioritním tématem Jihočeského kraje je v rámci euroregionu doprava a mobilita,“ uvedla koordinátorka projektu ERDV Vlaďka Pavlová.

Druhá část expozice patří soutěži Chutná hezky. Jihočesky! Tato soutěž se prezentuje ve spolupráci s Regionální agrární komorou, která s Jihočeským krajem každoročně oceňuje regionální výrobce potravin. Tito výherci se představí na expozici farmářským trhem u osmi pultů. Níže je seznam trhovců a jejich produkty.

Expozice má i svou předváděcí plochu, kde se bude prezentovat prostřednictvím regionálního prodejce Třeboňský kapr a Blatenská ryba spol. s r.o. a to ukázkou a ochutnávkou produkce rybích škvarků.

Po celou dobu výstavy (30.8. – 4.9.2012) budou k dispozici:

1. CORAX Trading s.r.o. – JATKA Mostky Kaplice (trvanlivé uzeniny – jerky)
2. MAUZ-výroba s.r.o. (paštiky)
3. Karel Gregora (ovocné šťávy)
4. PEKÁRNA Novosedly nad Nežárkou
5. STATEK HORNÍ DVORCE s.r.o. (mléčné výrobky, jehněčí klobásy)
6. Karel Jarmar (speciality z ryb)
7. PT servis konzervárna spol. s r.o. (sterilovaná zelenina, masové konzervy, pomazánky,...)

Na stánku se vystřídají ve dnech:

30.8. a 1.9.2012 Pekařství Chyšky, ČEBIŠ-ŘEHÁČEK, k. s.
31.8. a 2.9. Budějovická komerční, s.r.o. (pekařský sortiment)
3.9. a 4.9. Lihovar Lžín, spol. s. r.o. (lihoviny)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kraj-jihocesky.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…