Jihočeský kraj spustí v pátek bezplatnou telefonickou linku pro seniory

13.01.2021 19:38

Na čísle 800 100 450 získají senioři informace o očkování proti covidu-19

Jihočeský kraj spustí v pátek bezplatnou telefonickou linku pro seniory
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Pomoc seniorům s vyplněním registračního formuláře, výběrem očkovacího centra a objednáním termínu na očkování proti covidu-19. To bude hlavním úkolem pracovníků obsluhujících bezplatnou Informační linku Jihočeského kraje.

Její provoz začne v pátek 15. ledna a naši dříve narození spoluobčané ji na čísle 800 100 450 budou moct využívat v pracovní dny od 8 do 16 hodin. Potvrdil to hejtman Martin Kuba s tím, že od uvedeného data bude centrální rezervační systém pro očkování v České republice zatím zpřístupněn pouze pro občany věkové kategorie 80+.

Podle Kuby má informační linka seniorům co nejvíce usnadnit přístup k očkování. „Pro úspěšné vyřízení telefonátu – registrace, budou muset operátorovi sdělit své jméno a příjmení, zdravotní pojišťovnu, rodné číslo, bydliště, zdravotní stav a očkovací centrum, kde by chtěli být očkováni. Pokud si dotyčný nebude jistý, zda je pro něj očkování vhodné, měl by to zkonzultovat s praktickým lékařem,“ upřesnil hejtman.

Provoz informační linky může být v případě mimořádného zájmu rozšířen. Pro aktuální informace sledujte webové stránky Jihočeského kraje ZDE.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…