Jihočeský kraj uspěl v mezinárodním projektu LIFE. Na ochranu životního prostředí získá přes pět milionů eur

26.06.2017 14:05

Záchrana kriticky ohrožených druhů, revitalizace starých alejí, vysázení nových stromů, ochrana rašelinišť či rozšíření zdrojů vysoce kvalitní pitné vody v oblasti Novohradských hor a severní části Třeboňské pánve. Tyto a další projekty bude moci Jihočeský kraj realizovat díky tomu, že jako jeden z mála uchazečů uspěl v programu na ochranu životního prostředí a klimatu LIFE.

Jihočeský kraj uspěl v mezinárodním projektu LIFE. Na ochranu životního prostředí získá přes pět milionů eur
Foto: Jihočeský kraj
Popisek: Borovická blata.

Realizace všech opatření je navíc spojena s vytvořením 13 nových pracovních míst – z toho 11 jsou dělnické profese. V čerpání z programu Life se Česká republika řadí k horšímu průměru, o to větší je letošní úspěch Jihočeského kraje. „Za pětadvacet let trvání bylo v tomto evropském programu podpořeno 4 521 projektů za více než pět miliard eur, přičemž Česká republika uspěla od roku 2004 zatím jen šestnáctkrát a získala necelých 32 milionů eur,“ přiblížil náměstek hejtmanky Pavel Hroch, který má oblast životního prostředí na starosti.

Opatření vedoucí k ochraně životního prostředí se začnou realizovat na začátku letošního září, závěrečný audit je plánován na 30. června 2024. Celkové náklady projektu přesáhnou sedm milionů eur, kraj zaplatí necelého půl milionu eur, o zbytek se podělí Evropská unie s Ministerstvem životního prostředí a dalšími partnery projektu.

Grantovou smlouvu o projektu podepsala hejtmanka Ivana Stráská minulý týden. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…