Jihomoravský kraj: Bobři na Znojemsku zůstanou, pomohou při budování mokřadů

16.02.2021 20:20

Problémy s bobry, jejichž činnost vede k záplavě soukromých pozemků kolem Černé strouhy na Znojemsku, mají řešení. Kraj využije jejich umu při vybudování mokřadů. Ke zdárnému výsledku vede cesta přes dopadovou studii.

Jihomoravský kraj: Bobři na Znojemsku zůstanou, pomohou při budování mokřadů
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj

„Jsem nesmírně rád, že jsou všichni místní nakloněni řešení, které bere v potaz nejen jejich potřeby, ale i přírodu. Díky bobrům vznikají v okolí Černé strouhy mokřady i lužní lesy. Bez dopadové studie se ale dál nepohneme. Je třeba zmapovat vlastnické struktury dotčených pozemků a jejich možný odkup či směnu, vyřešení infrastruktury včetně zasíťování a vyčíslení celkových nákladů. Za sebe se budu obratem snažit hledat prostředky právě na tuto studii,“ řekl náměstek hejtmana pro životní prostředí Lukáš Dubec.

Kraj nyní bude muset najít zhotovitele komplexní studie. Její výsledek tak bude znám přibližně na konci roku a dopady tak budou záležitostí až roku 2022. Do té doby budou v platnosti současná opatření. Agentura ochrany přírody a krajiny se o hráze průběžně stará například zaváděním drenáží, aby se dala částečně regulovat vodní hladina a voda tak nevyplavila okolní obce. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …