Jihomoravský kraj: Ceny za společenskou odpovědnost předány

03.12.2016 15:13

Teplárny Brno a společnosti Hlívenka, sociální podnik a Advantage Consulting v podnikatelském sektoru, město Boskovice, obec Rudka, Stření škola Brno, Charbulova a spolek AIDED v sektoru veřejném – to jsou letošní držitelé Ceny hejtmana Jihomoravského kraje za společenskou odpovědnost. Ocenění předal hejtman Bohumil Šimek na slavnostním večeru 29. listopadu 2016 v rámci IV. ročníku konference „Společenská odpovědnost ve všech oblastech lidské činnosti" v Brně.

Jihomoravský kraj: Ceny za společenskou odpovědnost předány
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Smyslem soutěže je veřejně ocenit úsilí organizací, které se společenskou odpovědností aktivně a nad rámec svých zákonných povinností zabývají. Zúčastnit se mohou jak organizace podnikatelského, tak i veřejného sektoru včetně škol, nemocnic, sociálních zařízení, obcí apod.

Přihlášky bylo možné podávat od ledna do konce srpna 2016. Na realizaci soutěže se podílí Jihomoravský kraj, Krajská hospodářská komora jižní Moravy a Rada kvality ČR.

Cena hejtmana JMK za společenskou odpovědnost 2016 – výsledky

GRAFICKÉ SHRNUTÍ VÝSLEDKŮ

a. Organizace veřejného sektoru

 

Ostatní organizace veřejného sektoru

Obce

do 50 zaměstnanců

nad 50 zaměstnanců

Obce s rozšířenou působností

Ostatní obce

Vítěz

AIDED, z.s.

Střední škola Brno, Charbulova, p.o.

Město Boskovice

Obec Rudka

2. místo

Střední škola pro tělesně postižené Gemini Brno, p.o.

Povodí Moravy, s.p.

Město Blansko

Obec Zbraslav

3. místo

Středisko volného času Znojmo, p.o.

Střední škola stavebních řemesel Brno-Bosonohy, p.o.

-

-

 
b. Podnikatelské subjekty
 

do 50 zaměstnanců

do 250 zaměstnanců

nad 250 zaměstnanců

Vítěz

Hlívenka, s.r.o., sociální podnik

Advantage Consulting, s.r.o.

Teplárny Brno, a.s.

2. místo

ANETE spol., s.r.o.

SIMEVA, s.r.o.

-

3. místo

Aukční poradenské centrum, s.r.o.

VAŠSTAV, s.r.o.

-

 
ČESTNÁ UZNÁNÍ
  1. Střední průmyslová škola Edvarda Beneše a Obchodní akademie Břeclav, p.o.

Škola patří po sloučení Středního odborného učiliště Břeclav, dopravního učiliště Valtice, Střední průmyslové školy a Obchodní akademie mezi největší vzdělávací instituce jihomoravského regionu.

Chlubí se významnými absolventy, úspěchy současných studentů a tvořivostí svých učitelů. Pedagogové se snaží nejen rozvíjet technické vědní obory na špičkové úrovni a nalézat vhodný prostor ke specializaci.

Mezi největší úspěchy v rámci aktivit organizace v roce 2015 bylo dokončení realizace projektu s názvem „S moderní technikou ke zkvalitnění výuky“ – díky práci s nejmodernějšími 3D technologiemi nemůže absolventy přechod ze školy do praxe překvapit.

Škola úzce spolupracuje s významnými regionálními partnery, Úřadem práce Břeclav, Okresní hospodářskou komorou Břeclav, základními školami a městem Břeclav. Společným úspěchem je realizace propagační akce regionálních firem a odborného školství s názvem „Břeclavský fortel“.

  1. Středisko volného času Ivančice, p.o.

Středisko volného času Ivančice je školské zařízení, které poskytuje zájmové vzdělávání již 32 let. Cílem střediska je pestrá a kvalitní nabídka činností a zapojení do alternativních způsobů smysluplného využívání volného času. Zaměřujeme se na pravidelnou činnost v zájmových útvarech, příležitostnou, prázdninovou, pobytovou, spontánní činnost a mezinárodní aktivity.

  1. Lužánky - středisko volného času Brno, p.o. – pracoviště Lentilka - firemní mateřská škola JMK

Jihomoravský kraj byl první organizací veřejné správy, která pro své zaměstnance zřídila v roce 2012 vlastní firemní mateřskou školu – Lentilku s kapacitou 40 míst ve dvou třídách, a to přímo v budově Krajského úřadu Jihomoravského Kraje. Tuto školu provozuje příspěvková organizace JmK Lužánky – středisko volného času Brno.

V září tohoto roku se kapacita rozšířila o další 3 třídy se 76 místy, navíc pro děti zaměstnanců Hasičského záchranného sboru JmK a Krajského ředitelství policie JmK.

Protože se Lentilka v loňském roce zapojila mezi Odpovědné školy, bylo tím její odpovědné chování ještě více podpořeno. Především v předávání odpovědných myšlenek a názorného jednání právě dětem. Od recyklace, přes hraní si s kvalitními českými hračkami, až po dražbu výrobků pro dětskou onkologii a mnoha dalšími činnostmi, ve kterých chce Lentilka i nadále pokračovat.

  1. Středisko volného času Pohořelice, p.o.

Středisko volného času Pohořelice je zařízením pro výchovu mimo vyučování, pro organizování volného času. Malý „domeček“, jak si zdrobněle říkají, přes veškeré starosti s malými prostory každoročně organizuje činnost zhruba 60 zájmových kroužků, kde se sdružuje okolo 600 členů. „Domeček“ poskytuje veškeré zázemí pro výtvarné kroužky a výtvarné aktivity, je zde umístěna dílna leteckých modelářů, klubovna mateřského centra a klubovna vodáků, turistů a horolezců. Naše zahrada poskytuje prostor různorodé venkovní aktivity pro všechny věkové kategorie. V blízkosti „Domečku“ se nachází nově vybavené venkovní sportoviště, které využíváme pro trénování v několika sportovních kroužcích.

  1. Střední průmyslová škola chemická Brno, Vranovská, p.o.

Střední průmyslová škola chemická Brno, Vranovská, příspěvková organizace byla zřízena v roce 1951.

V 16 třídách denního studia připravuje pro praxi nebo k dalšímu vysokoškolskému studiu 500 studentů nejen z Brna a blízkého okolí, ale z celého regionu jižní Moravy a Vysočiny.

Škola připravuje studenty ve 3 studijních oborech: Aplikovaná chemie, Analýza potravin, Přírodovědné lyceum. Všechny obory denního studia jsou čtyřleté, ukončené maturitní zkouškou.      

Škola je držitelem certifikátu ISO 9001 a byla zapojena v projektech ESF OP VK, KURIKULUM S navazující na PILOT S, UNIV 2-kraje, UNIV3. Je nositelem řady grantových projektů.

Mezi další významné aktivity školy patří organizace Chemické olympiády, Středoškolské odborné činnosti, zapojení do soutěže Amavet, Klokan, STAVOKS, StreTech. Škola spolupracuje se stuttgartskou školou Institutem dr. Flada.

  1. Střední škola dopravy, obchodu a služeb Moravský Krumlov, p.o.

Nejmodernější vybavení dílen odborného výcviku, moderní učebny, ubytování hotelového typu, tělocvična s posilovnou, kvalifikovaní odborníci na pozicích učitelů a mistrů a hlavně uplatnitelnost na trhu práce. Tak by se dalo charakterizovat studium na Střední škole dopravy, obchodu a služeb Moravský Krumlov, p. o.

O tom, že příprava žáků je na moravskokrumlovské škole opravdu na úrovni, svědčí i zkušenosti profesionálů ve firmách v ČR i v zahraničí, do kterých žáci chodí na odborné praxe a také každoroční vynikající umístnění na odborných dovednostech soutěžích. O vysoké kvalitě nabízených vzdělávacích služeb svědčí také mezinárodní certifikace International Education Society, London (IES), kde škola získala rating „Spolehlivá instituce dosahující trvale dobrých výsledků“ a systém managementu kvality ISO 9001:2009.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…