Jihomoravský kraj: Deset nových úvazků na podporu rané péče v kraji

18.11.2022 9:15 | Tisková zpráva

Poskytovatelé rané péče pro děti se zrakovým postižením, mentálním, tělesným a kombinovaným postižením, neslyšícím nebo autistům do sedmi let věku mohou od ledna 2023 rozšířit péči o dalších 10 úvazků.

Jihomoravský kraj: Deset nových úvazků na podporu rané péče v kraji
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

V kraji tuto sociální terénní službu poskytuje pět nestátních neziskových organizací. Každá z nich si může polepšit až o dva nové úvazky.

„Navýšení úvazků na péči a podporu pro rodiny s dětmi s různými tipy postižení, kterou raná centra poskytují, je pro nás jednou z priorit. Jenom medicínská péče nestačí, má svoje limity a my musíme udělat maximum proto, aby rodiny mohly zůstat spolu v přirozeném domácím prostředí. Dříve nebylo tolik možností terénních či ambulantních služeb a děti často byly v pobytových ústavních zařízeních. Společnost se ale vyvíjí, dnes je naprosto běžné, že rodiny o děti s postižením chtějí pečovat doma, a my jim chceme poskytnout dostatečnou podporu,“ řekla Jana Leitnerová, radní pro sociální a rodinnou politiku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…