Jihomoravský kraj: Dobrovolní hasiči dostanou od kraje o 3 miliony více než loni

13.01.2023 16:14 | Tisková zpráva

Dotační program „Podpora jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Jihomoravského kraje pro rok 2023“ schválili radní na svém jednání ve středu 11. ledna.

Jihomoravský kraj: Dobrovolní hasiči dostanou od kraje o 3 miliony více než loni
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

V dotačním programu bude rozdělováno o 3 miliony Kč více než v loňském roce. O dotace si mohou elektronicky žádat obce, které jednotky sborů dobrovolných hasičů zřizují, a to v termínu od 13. února do 28. února 2023.

Dotace slouží na pořízení, rekonstrukci nebo opravy požární techniky, věcných prostředků požární ochrany nebo na výstavbu či rekonstrukci požárních zbrojnic.

„Letos chystáme pro dobrovolné hasiče v tomto programu 18 milionů korun. To je o 3 miliony více než loni. Dotace jim pomůže vylepšit výbavu a techniku,“ řekl jihomoravský hejtman Jan Grolich. „Dobrovolní hasiči si podporu zaslouží. Jsou to často oni, kteří jsou tam, kde je to potřeba, jako první a dělají neskutečnou práci, a to všechno ve volném čase.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.