Jihomoravský kraj: Inkubátor mladých vědců připraví žáky na vědeckou dráhu

26.02.2019 14:32

Moderní laboratoře, které disponují nejnovějšími technologiemi, mohou nyní využívat žáci a pedagogové Střední průmyslové školy chemické Brno, Vranovská (SPŠCH Brno).

Jihomoravský kraj: Inkubátor mladých vědců připraví žáky na vědeckou dráhu
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Inkubátor mladých vědců, který má připravovat žáky na budoucí vědeckou dráhu, byl v areálu krajem zřizované školy otevřen v pondělí 25. února 2019. Za Jihomoravský kraj moderní laboratorní areál slavnostně otevřeli radní Jana Pejchalová a náměstek hejtmana Martin Maleček.

Projekt za téměř 30 milionů korun vznikl díky spolufinancování ze strukturálních fondů Evropské unie. „Přibližně 90 procent nákladů je hrazeno z Integrovaného operačního programu, zbývající část zejména z krajského rozpočtu,“ uvedl náměstek hejtmana Martin Maleček. V rámci projektu došlo ke stavebním úpravám prostor a k pořízení nového vybavení do laboratoří analytické instrumentální chemie, fyzikální chemie, mikrobiologie a analýzy potravin.

Stejně tak škola pořídila nové vybavení pro jazykové učebny. „Vzniklo tak kvalitní zázemí pro studenty školy, kteří se chtějí vzdělávat v moderně vybavených učebnách. Ty nyní svým vybavením odpovídají reálné praxi. Zrekonstruované a moderně vybavené laboratoře budou využívány pro přípravu žáků základních a středních škol na soutěže. Půjde například o chemickou olympiádu nebo pro měření v rámci středoškolské odborné činnosti,“ uvedla radní Pejchalová.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…