Jihomoravský kraj: Jednala Rada Vinařského fondu

24.10.2013 13:53

Ve čtvrtek 24. října 2013 se v prostorách brněnského sídla krajského úřadu uskutečnilo pod vedením hejtmana Michal Haška jednání Rady Vinařského fondu.

Jihomoravský kraj: Jednala Rada Vinařského fondu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lahve vína, ilustrační foto

Rada fondu projednala první návrh rozpočtu fondu na příští rok a věnovala se letošním aktivitám v souvislosti s akcí Svatomartinské 2013. Hejtman Michal Hašek vyzdvihl především skutečnost, že obliba Svatomartinských vín od roku 2005, kdy Vinařský fond svatomartinskou tradici vzkřísil, stále stoupá a každým rokem se zvyšuje objem Svatomartinských vín, která moravští a čeští vinaři dodají. Podle informací Vinařského fondu se předpokládá, že letošní produkce dosáhne až 2,2 milionu lahví. Když byla v roce 2005 značka Svatomartinské uvedena na trh, přihlásilo se do projektu 36 vinařství. V roce 2012 vyrábělo vína pod značkou Svatomartinské už 122 vinařství.

O tom, která vinařství pro svá vína získá letos známku Svatomartinské, rozhodne v těchto dnech nezávislá odborná komise ve Valticích. První kolo hodnocení proběhne dnes, tj. ve čtvrtek 24. října, druhé kolo pak 30. října. Kolika z nich bude známka udělena, bude jasné po druhém hodnotícím kole. První otevírání láhví nového Svatomartinského se pak jako každý rok uskuteční 11. listopadu v 11 hodin na mnoha slavnostních akcích po celé republice – tou největší bude již tradičně Svatomartinský košt v Brně na náměstí Svobody. Více o akci na http://svatomartinskevino.cz/ .

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-jihomoravsky.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…