Jihomoravský kraj: Jižní Morava je lídrem ve vzdělávání pedagogů

02.03.2022 12:08 | Tisková zpráva

Teprve v červnu minulého roku se „Středisko služeb školám“ zaměřené především na vzdělávání převléklo do nového kabátu a již jsou zřejmé první výsledky. Na domácím poli vzdělávacích akcích VIM využilo 912 škol a školských zařízení. Jedná se tak o 78,6 % všech, které jsou na území Jihomoravského kraje zřízeny. Vydáno bylo účastníkům vzdělávání 6 572 certifikátů. Krajská organizace pod novým názvem VIM – Vzdělávací institut pro Moravu bodovala i u učitelů mimo domovský region.

Jihomoravský kraj: Jižní Morava je lídrem ve vzdělávání pedagogů
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

V sousedním Zlínském kraji služeb VIM využilo 138 organizací a bylo vydáno 334 certifikátů, v Kraji Vysočina zase 85 organizací s počtem 137 vydaných certifikátů. Celkově mělo o vzdělávací akce zájem 1 007 organizací za hranicemi Jihomoravského kraje, ve kterých bylo vydáno 2 128 certifikátů.

„Naším dlouhodobým cílem je zkvalitnit výuku a přístup vyučujících na školách. Organizace VIM je dnes plně profesionální institut, který má jméno v profesních kruzích napříč republikou. Se změnou názvu a vizuálu přišla současně i obměněna strategie. Spustili jsme koučink pro ředitele škol, vzdělávání zástupců ředitelů i členů školských rad. Jsou to ojedinělé projekty, na které se mě jiní členové krajských rad se školskou gescí ptají a chtějí se jezdit učit k nám. Vidíme, že nastavená cesta byla správná a budeme v ní pokračovat,“ uvedl Jiří Nantl, náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro vzdělávání a strategii chytrého regionu.

„Především kvalita našich lektorů a zajímavost témat táhne pedagogy k naší organizaci. Máme ve svých řadách opravdové profesionály a já jsem za to velmi ráda. Snažíme se reagovat na aktuální témata, se kterými si učitelé zatím nevědí rady. V době pandemie jsme navíc rychle nastoupili na online metodu výuky, takže byla odstraněna překážka s dojezdovou vzdáleností. Dokonce i nyní jsme si nechali akreditovat část vzdělávacích témat skrze webináře, abychom i nadále pokryli poptávku ze vzdálenějších míst republiky,“ doplnila ředitelka VIM Leona Sapíková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …