Jihomoravský kraj: Kotlíkové dotace pokračují

02.06.2022 11:48 | Tisková zpráva

Výměnu celkem 922 neekologických kotlů na vytápění odstartoval Jihomoravský kraj. Radní ve středu 1. června 2022 schválili vyhlášení 1. krajské výzvy k předkládání žádostí o finanční podporu a Dotační program na výměnu kotlů v kraji.

Jihomoravský kraj: Kotlíkové dotace pokračují
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

„Spustili jsme zcela nový program podporující výměny nevyhovujících kotlů pracovně nazvaný Kotlíkové dotace IV. Hodláme využít celkem 122 milionů korun. Pro domácnost žadatele musí platit, že průměrný čistý příjem na člena domácnosti v roce 2020 nebyl vyšší než 170 900 korun,“ popisuje náměstek hejtmana Jan Zámečník jednu ze základních podmínek, kterou musí potenciální žadatel splňovat. Jak dodává, samotné vyhlášení výzvy připadá na 6. června 2022 a spuštění příjmu žádostí 11. července 2022.

Dotace bude maximálně 95 % z celkových způsobilých výdajů s limity dle pořizovaného zdroje – tepelné čerpadlo 180 tisíc, kotel na biomasu (ruční, samočinný) 130 tisíc a plynový kondenzační kotel 100 tisíc korun (i když podpora plynových kotlů byla značně omezena - viz informace na webu JMK). Další podrobnosti naleznete ZDE.

Od roku 2016 až do současnosti se na jihu Moravy dočkalo výměny v rámci tzv. kotlíkových dotací cca 3 800 nevyhovujících kotlů na tuhá paliva. Žadatelům z řad občanů na ně kraj poskytl téměř 400 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…