Jihomoravský kraj: Majitelé nejlépe opravených památek obdrželi ocenění

21.06.2019 16:05

V prostorách Moravského zemského muzea v Brně se v pátek 21. června 2019 sešli vlastníci nejlépe opravených památek v kraji za minulý rok, kterým předal ocenění radní Tomáš Soukal spolu s náměstkem hejtmana Martinem Malečkem.

Jihomoravský kraj: Majitelé nejlépe opravených památek obdrželi ocenění
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Na prvním místě v kategorii Velké stavby v soutěži „Nejlépe opravená kulturní památka Jihomoravského kraje v roce 2018“ se umístila kulturní památka Dům č. p. 11 v Pouzdřanech. O pořadí v jednotlivých kategoriích rozhodla na rozdíl od předcházejících ročníků odborná komise.

Do soutěže byly navrženy památky, u nichž k celkové obnově nebo k obnově ucelené části došlo v roce 2018. Z hlasování prostřednictvím SMS zpráv vzešel nově vítěz Ceny veřejnosti ve výši 60 tisíc korun – Římskokatolická farnost Lomnice u Tišnova jako vlastník kulturní památky kostel Navštívení Panny Marie.

Celkem se letos přihlásilo 36 soutěžících památek, do soutěžního klání jich bylo komisí soutěže vybráno 30. Přehled a výsledky hlasování jsou zveřejněny ZDE, další podrobnosti najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…