Jihomoravský kraj: Návrhy na Cenu kraje lze podávat do 31. července

04.07.2020 14:03

Stejně jako v předchozích letech bude i v letošním roce udělena významným osobnostem našeho regionu Cena Jihomoravského kraje. Návrhy mohou podávat zastupitelé, obce, spolky, ale i jednotliví obyvatelé kraje až do 31. července 2020.

Jihomoravský kraj: Návrhy na Cenu kraje lze podávat do 31. července
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj

„Udělením Ceny Jihomoravského kraje zastupitelstvo oceňuje vynikající zásluhy o rozvoj kraje, hrdinské a jiné výjimečné činy osobností, které se na jižní Moravě narodily nebo zde žijí a působí. Takovýchto osobností má jižní Morava mnoho, o čemž svědčí seznam oceněných z minulých let. Lidé jsou to nejcennější, co každý kraj má, a tato cena je formou poděkování a zároveň zviditelnění jejich práce a životních příběhů,“ řekl hejtman Bohumil Šimek.

Podané návrhy na udělení této ceny shromažďuje na Krajském úřadě JMK vedoucí odboru vnějších vztahů. Cena se uděluje od roku 2004, po rozhodnutí krajského zastupitelstva. K jejím držitelům patří mj. Hana Zejdová (v roce 2004), Karel Kašpárek (v roce 2005), Yvetta Hlaváčová (v roce 2006), Jiří Netík (v roce 2007), David Kostelecký (v roce 2008), Jiří Škrla (v roce 2009), Václav Věžník (v roce 2010), Alena Štěpánková Veselá (v roce 2011), Jožka Černý, Zdeněk Rotrekl a Miroslava Knapková v roce 2012, sourozenci Hana a Petr Ulrychovi či Jan Smolík v roce 2013, Jiří Daler a Armin Delong v roce 2014, Emil Boček či Karol Divín, v roce 2016 například in memoriam František Hřebačka (Fanoš Mikulecký), 2017 Miroslav Kasáček, 2018 Eva Pilarová, loni Josef Černý nebo Bolek Polívka.

Plné znění zásad udílení Ceny Jihomoravského kraje je zveřejněno na webových stránkách JMK: http://www.kr-jihomoravsky.cz/Default.aspx?ID=261387&TypeID=2 . Zde je uveden také přesný formální postup nominace a její nezbytné náležitosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…