Jihomoravský kraj: Nový ročník soutěží Regionální potravina a ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2019

10.05.2019 18:23

Již desátým rokem Ministerstvo zemědělství uděluje značku Regionální potravina nejkvalitnějším zemědělským nebo potravinářským výrobkům, které zvítězí v krajských soutěžích. Regionální agrární komora Jihomoravského kraje je vyhlašovatelem a organizátorem této soutěže v Jihomoravském kraji, rovněž i 14. ročníku krajské potravinářské soutěže ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2019. Do letošního ročníku se mohou regionální výrobci potravin přihlašovat do 27. května 2019.

Jihomoravský kraj: Nový ročník soutěží Regionální potravina a ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2019
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Cílem soutěží je podpora malého a středního podnikání v regionech a zároveň snaha pomoci spotřebitelům v orientaci při vyhledávání kvalitních regionálních potravin s dohledatelným producentem – výrobcem. Cílem je přesvědčit spotřebitele, že u potravin není důležitá pouze cena, ale také jejich kvalita, čerstvost a původ.

Regionální agrární komora Jihomoravského kraje je vyhlašovatelem a organizátorem těchto soutěží v Jihomoravském kraji, kdy ve spolupráci s partnery ( zejména s Ministerstvem zemědělství ČR a Státním zemědělským intervenčním fondem, Jihomoravským krajem, Mendelovou univerzitou v Brně, Veterinární a farmaceutickou univerzitou Brno, Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí, Státní veterinární správou, Agrární komorou ČR, Potravinářskou komorou ČR, Krajským informačním střediskem pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje, ale i dalšími) jsou garanty úrovně, kvality, objektivity a dalších pozitivních kritérií celé akce.

Odměnou pro oceněné výrobky a jejich výrobce je silná mediální a marketingová podpora a v neposlední řadě možnost prezentovat a prodávat oceněné výrobky na vybraných akcích v Jihomoravském kraji. Například na farmářských trzích v kraji, na festivalech jídla jako jsou Slavnosti okurek ve Znojmě, Slavnosti vína v Brně, Husí slavnosti v Boskovicích, Jihomoravské dožínky v Brně a dalších kulturně společenských akcích v Jihomoravském kraji. Oceněné výrobky a jejich výrobci se představí také na Výstavě Země živitelka v Českých Budějovicích.

Více informací (přihlašovací formuláře, zásady soutěže, metodiku apod.) najdete ZDE a ZDE.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…