Jihomoravský kraj: Obce a neziskové organizace mohou žádat o dotace na rodinnou politiku

15.01.2020 15:13

Vyhlášení dotačních programů rodinné politiky v celkové výši 7,5 milionu korun schválila na dnešní (13. ledna 2020) schůzi Rada Jihomoravského kraje.

Jihomoravský kraj: Obce a neziskové organizace mohou žádat o dotace na rodinnou politiku
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Neziskové organizace budou moci žádat na projekty z dotačního programu na podporu služeb pro rodiny a na podporu neformálně pečujících osob. Obce mohou požádat o podporu projektů, které budou zaměřené na rodinnou a seniorskou politiku v obcích nebo na seniorská a mezigenerační kontaktní centra.

„Jihomoravský kraj má dlouhodobý zájem podporovat rodiny a jejich soudržnost. Proto jsem rád, že se každoročně daří vyhlašovat dotační programy pro neziskové organizace a obce, které kraji pomáhají tento cíl naplňovat. Neformální dlouhodobá péče je charakterizovaná jako péče v rodině, kde pečujícími jsou příslušníci rodiny opečovávaného nebo jeho přátelé. Ve většině případů se jedná o laickou péči bez specifického odborného vzdělání. Současně se jedná o práci neplacenou, která je vykonávána mimo pracovní poměr. Poskytování této péče je většinou spojeno s úzkou citovou vazbou mezi pečovatelem a opečovávaným. Je tedy založena na lidských vztazích,“ uvedl náměstek hejtmana Marek Šlapal.

Další informace o dotačních programech na rodinnou politiku je možné nalézt na Dotačním portálu Jihomoravského kraje (ZDE). Žádosti lze podávat od 14. února do 28. února 2020 do 14 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…