Jihomoravský kraj: Očkování ve Vyškově se přesunulo do velkokapacitního centra

26.04.2021 20:29

Denně tam zdravotníci naočkují zhruba 600 zájemců. Do sportovní haly místní školy se očkování přesunulo z vyškovské nemocnice kvůli nutnosti navýšit kapacitu.

Jihomoravský kraj: Očkování ve Vyškově se přesunulo do velkokapacitního centra
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

„Byli jsme na stěhování od začátku nachystaní. Nemocnice ve Vyškově měla tu výhodu, že měla poměrně hodně místa a mohla očkovat déle. Když teď má přijít víc vakcín, stěhuje se, stejně jako ostatní, do větších prostor. Tady je mnohem přehlednější a pro lidi obecně lepší prostředí,“ řekl při návštěvě centra hejtman Jan Grolich.

„V Jihomoravském kraji tak už máme velkokapacitní centra celkem v 7 městech – kromě Vyškova v Kyjově, Hodoníně, Břeclavi, Znojmě, Hustopečích a samozřejmě to největší v Brně,“ připomněl radní pro zdravotnictví Jiří Kasala.

Centra stavěl tým odborníků ve spolupráci s vysokými školami. Jsou koncipovaná tak, aby jimi prošlo co nejvíce lidí v co nejkratší dobu. Současná maximální kapacita se dá ještě navýšit. „V případě potřeby počítáme s nasazením personálu i v sobotu a neděli a s prodloužením pracovní doby, abychom mohli naočkovat víc lidí v kratším termínu,“ uvedl ředitel Nemocnice Vyškov Zdeněk Horák.

Při výběru lokality hrála roli kromě velikosti prostor vybavenost – např. toalety, oddělený vchod a východu, připojení k internetu, či parkování. "U haly a přilehlé nemocnice je 100 parkovacích míst, další místa jsou u nemocnice a v přilehlé ulici Karla Čapka,“ připomněl Karel Jurka, starosta Vyškova, který kraji zázemí v areálu základní školy poskytl.

Dle výpočtů Jihomoravského kraje by každý obyvatel starší 15 let, pokud bude mít zájem, měl mít možnost nechat se naočkovat nejpozději do konce července. Do konce srpna pak kraj ve své strategii počítá s tím, že bude takto naočkovaných 70 procent jihomoravské populace stejné věkové kategorie. Zájem o očkování chce kraj od května podpořit i propagační kampaní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…