Jihomoravský kraj: Ohlédnutí za životem v době korony - porotci ocenili 16 soutěžících

28.09.2021 8:41 | Tisková zpráva

Rande na dálku. Příběh, který zaujal porotu nejvíc. Jeho autor, Šimon Lantýn z Prostějova, se inspiroval aktuálním děním i vlastními zkušenostmi. Tématem 15. ročníku celostátní literární soutěže Skrytá paměť Moravy byl totiž „Život v době korony“.

Jihomoravský kraj: Ohlédnutí za životem v době korony - porotci ocenili 16 soutěžících
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Ocenění se spolu s dalšími laureáty a finalisty dočkal při slavnostním vyhlášení výsledků v Památníku písemnictví na Moravě. Ceny předával i náměstek hejtmana pro oblast kultury František Lukl.

Soutěže se zúčastnilo 210 mladých autorů z celé České republiky. Pravidlům vyhovělo 126 textů v I. kategorii (11–15 let) a 78 textů ve II. kategorii (16–19 let). Odborná porota vybrala ze soutěžních příspěvků celkem šestnáct textů. Jejich autoři získali ceny, čestná uznání, nebo také mimořádné pochvaly.

Oceněné povídky jsou otištěné ve sborníku Skrytá paměť Moravy, který vychází právě v těchto dnech. S nejlepšími letošními příspěvky v plném znění se mají lidé možnost seznámit i na webových stránkách Muzea Brněnska.

Pořadatelé zároveň vyhlásili i soutěžní téma dalšího ročníku: „V obraze“. Uzávěrka je 31. března 2022. Autoři tří nejlepších příspěvků v každé kategorii získají odměnu – až do výše 6 000 korun. Přihlášku a aktuální podmínky najdou zájemci na webových stránkách Jihomoravského kraje, Muzea Brněnska (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

13:55 ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

Během čtyř květnových víkendů se budou moci lidé podívat do útrob unikátního vodního díla, vybudovan…