Jihomoravský kraj: Poklepání základního kamene lávky přes řeku Moravu

17.09.2018 20:01

Slavnostní poklepání základního kamene u příležitosti zahájení výstavby lávky přes řeku Moravu v areálu Slovanského hradiště v Mikulčicích se uskuteční v úterý 18. září 2018 v 11:00 za účasti jihomoravského hejtmana Bohumila Šimka a trnavského župana Jozefa Viskupiče.

Jihomoravský kraj: Poklepání základního kamene lávky přes řeku Moravu
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

V rámci projektu dojde k vybudování 143 metrů dlouhé ocelové lávky s dolní ocelobetonovou spřaženou mostovkou. Na lávku budou navazovat zpevněné komunikace – stezky pro pěší a cyklisty. Cílem projektu je propojení lokalit Mikulčice a Kopčany pro cyklisty, pěší návštěvníky i místní obyvatele v rámci unikátní památkové oblasti slovanského hradiště.

Předpokládaný termín fyzického ukončení realizace aktivit projektu je 31. 8. 2019. Celkové výdaje projektu činí 3 796 790,57 EUR.

Projekt je realizován s finančním přispěním Evropské unie a výše dotace z Evropského fondu pro regionální rozvoj bude činit 85 % celkových výdajů projektu (tj. 3 227 271,98 EUR). Zbývající finanční prostředky budou hrazeny ze zdrojů státního rozpočtu České a Slovenské republiky a z vlastních zdrojů Jihomoravského a Trnavského samosprávného kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…