Jihomoravský kraj: Průtah Týncem je ve špatném stavu, čeká ho rekonstrukce

31.10.2021 20:15 | Tisková zpráva

Přibližně jeden kilometr dlouhý průtah Týncem na Břeclavsku hodlá kraj zrekonstruovat. Radní odsouhlasili investiční záměr Správy a údržba silnic Jihomoravského kraje s názvem „III/4241 Týnec průtah“ a udělili souhlas k zahájení zadávacího řízení na veřejnou zakázku na stavební práce.

Jihomoravský kraj: Průtah Týncem je ve špatném stavu, čeká ho rekonstrukce
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Podle radního Jiřího Crhy se na opravách průtahu Týncem bude podílet kraj spolu s obcí.

„Uvedená silnice v intravilánu obce je ve velmi špatném stavu, není tam dešťová kanalizace, chybí i chodníky a potřebná parkovací místa. Její oprava přijde na 28,8 milionu korun včetně DPH. Investorem bude jak kraj, tak obec. Jihomoravská správa a údržba silnic přispěje částkou přibližně 16,4 milionu, obec 12,4 milionu korun,“ uvedl podrobnosti radní Jiří Crha.

Jak následně dodal, provedením oprav dojde ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu v uvedeném úseku (a to i chodců). „Vzhledem ke zlepšení stavu vozovky lze také očekávat snížení hlučnosti a exhalací z dopravy,“ dodal Crha.

Předpokládá se, že stavební práce na opravách komunikace dlouhé 1,085 kilometru by měly trvat od prosince 2021 do listopadu 2022.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…