Jihomoravský kraj: Rada schválila počet přijímaných žáků uměleckých škol

03.10.2013 19:00

Rada Jihomoravského kraje na svém jednání 3. října 2013 schválila výkony středních škol, vyšších odborných škol a konzervatoří zřizovaných Jihomoravským krajem v oborech vzdělání skupiny 82 – Umění a užité umění pro školní rok 2014/2015.

Jihomoravský kraj: Rada schválila počet přijímaných žáků uměleckých škol
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Prázdná třída, ilustrační foto

„Součástí přijímacího řízení do těchto oborů vzdělání je talentová zkouška a ředitelé mají podle školského zákona povinnost do 30. října zveřejnit informace o předpokládaném počtu přijímaných uchazečů.  Schválené výkony středních a vyšších odborných škol pro školní rok 2014/15 vycházejí z návrhů ředitelů příslušných škol a oproti současnému stavu došlo k minimálním změnám,“ uvedl radní Jiří Janda.

Na Střední škole umění a designu, stylu a módy a Vyšší odborné škole Brno je o 15 žáků snížen výkon v oboru vzdělání 82-41-M/07 Modelářství a návrhářství oděvů, na druhé straně je o 15 žáků zvýšen výkon 82-41-M/05 Grafický design. Na Střední škole stavebních řemesel Brno-Bosonohy u oboru vzdělání 82-51-M/02 Uměleckořemeslné zpracování dřeva je snížen výkon (tedy nejvyšší povolený počet přijímaných žáků) z 30 na 24, což je optimální počet pro jejich přípravu v teoretickém vyučování a odborné praxi. Obě schvalované změny byly s řediteli dotčených škol projednány a odsouhlaseny.

Výkony v ostatních oborech vzdělání bude Rada Jihomoravského kraje projednávat na přelomu října a listopadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-jihomoravsky.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

19:02 Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

Nevládní organizace pomáhají Romům, lidem s postižením, samoživitelkám nebo seniorům. Ombudsman prot…